Гешев: Трябва да се мине в режим на военно положение

17.03.2020 / 15:03 16

Трябва да се мине в режим почти на военно положение. Трябва да се вземат много по-радикални мерки, призова Иван Гешев

Отговорност на държавата е да се вземат твърди, адекватни и навременни мерки. Тук сега, веднага, утре ще е късно. Това е становището на прокуратурата, изразено на брифинг от главния прокурор Иван Гешев, цитиран от investor.bg.

Трябва да се вземат много по-радикални мерки. Да минимизираме щетите, защото щети ще има, каза той. И призова за радикални решения, колкото и крайни да изглеждат в момента.

Може би бяхме едни от първите в Европа по извънредно положение. Сигурен съм, че всички полагат някакви усилия. Това е свързано с екскурзиите в чужбина, с международните превози на хора, с движението на хора между градовете, които няма нужда да пътуват и да ходят на гости, проблемите с пътувания на големи групи, трябва да се решат и то незабавно. Трябва да се мине в режим почти на военно положение.

За мен е крайно наложително незабавно да се постави под карантина град Банско, заяви Иван Гешев.

Не ни трябват допълнителни проблеми, посочи той. Тези радикални мерки прокуратурата не може да предприема, но може да каже, че са необходими, коментира Гешев.

Прокуратурата ще предостави определени предложения от компетенцията на обвинението, но всичко друго е в резултат на законодателната и изпълнителната власт, каза главният прокурор.

Сега е моментът да разберем дали имаме държавници или хора, които се занимават с дребни политически игрички.

Негативните сценарии в Европа вероятно ще се развият и при нас, каза Гешев.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Радослав (преди 7 месеца)
Рейтинг: 4507 | Одобрение: 1332
Yann Остави го партизанчо той е почти хетеросексуален Усмивка
Губим България ,хораааа....
4
1
милен (преди 7 месеца)
Рейтинг: 14161 | Одобрение: 1956
 Ех, момци, как искам да ви кажа че"'когато двама се карат, третият печели", въпреки че знам, че "в спора се ражда истината", не се хабете, силите ще ви трябват, коловете вече са приготвени и намазани с мас, само трябва да забием на тях крадците на народни пари и дори и еничарите от НСО и полюцията ще ни помагат за благородните дела, които е задължително да извършим. 
1
0
MrBean (преди 7 месеца)
Рейтинг: 40501 | Одобрение: 6191
Ако е военно положение,БигБоа става президента ,а Геша отива на карантина в къщи..отпуска ли има или не познава закона,конституцията,дори уставите на армията???
0
0
Partizanin (преди 7 месеца)
Рейтинг: 26979 | Одобрение: 6904
Усмивка  Yann, мисля, че ти обърнах достатъчно внимание, не ме занимавай повече. Учили са ме, с прости хора да не споря - ще ме свалят на нивото си и ще ме бият с опит. Приятна вечер.....
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
0
4
Partizanin (преди 7 месеца)
Рейтинг: 26979 | Одобрение: 6904
Усмивка  Yann, излишно е да ти отговорям на глупостите и нямам такова намерение. Колкото до мен и останалите като мен, съжалявам, но не сме виновни, че вие сте глупави и невежи, ние за това нещо вина нямаме. А военно положение няма как да бъде обявено, глупако, защото шушумигите като теб и бегла представа си няма какво означава военно положение. Като се започне от "комендантния час" и се стигне до какво ли още не, ограничаващо към 80% от всички права на гражданите. При военно положение, след час "Х" нямаш право да си подаваш носът навън. Каквото исках да кажа - го казах. А вие вместо да се правите на интересни, ще ви посъветвам да си запълните времето в четене и попиване на информация - от правилни източници.
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
3
0
милен (преди 7 месеца)
Рейтинг: 14161 | Одобрение: 1956
 Преди 10-тина дни, четох тук в Петела, статия на учен, по неговите думи 'да изолираш и спреш вируса е все едно да затвориш вятър в чувал' и по мои предположения, не знам прав ли съм 'или съм седнал', но в България все още няма толкова симптоми, макар че, може да има много повече заразени от обявените официално, защото до скоро, преди да ни унищожат истинските животни чрез най различни свински грипове и чуми, ние си поддържаме все още имунитета, който е необходим за избягването на вируса и по думите на крадеца на ваксини Москов ' в България ще се заразят 50000000 души с вируса', това звучи правдоподобно на изказването на ученият за вятъра в чувал.
1
1
ас (преди 7 месеца)
Рейтинг: 50843 | Одобрение: 14468
ХА че ние имамаме ли воени?
2
4
Partizanin (преди 7 месеца)
Рейтинг: 26979 | Одобрение: 6904
Ти да не си функционално неграмотен, Радославе ? Казах ти го повече от ясно с две изречения: "С по-строги мерки от настоящите, да се затегнат още. А военно положение няма как да бъде обявено, защото не сме във война."  И няма дефиниция на "полу-военно положение", но ако знаеше какво е извънредно положение и военно положение, щеше да разбереш изказването на Иванчо и какво има впредвид.
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
3
2
Радослав (преди 7 месеца)
Рейтинг: 4507 | Одобрение: 1332
Партизане а ти какъв си? Намери ми определение на "почти военно положение " ,моля! И тогава давай определения за изказванията ми!
Губим България ,хораааа....
3
6
Partizanin (преди 7 месеца)
Рейтинг: 26979 | Одобрение: 6904
Радослав: "Какво е това "почти  военно положение" ??" С по-строги мерки от настоящите, да се затегнат още. А военно положение няма как да бъде обявено, защото не сме във война. На интересен ли се правиш с такива малоумни въпроси и изказвания ? Човек или е глупав, или не е. Ти какъв си ? Няма полу-глупав, или си, или не си.....
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....
6
3
Радослав (преди 7 месеца)
Рейтинг: 4507 | Одобрение: 1332
Какво е това "почти  военно положение " ??? Или е военно положението или не е . Няма почти. То да не е като да си почти гей?? Или почти не си анално податлив??? Почти правих  секс ??? Циркаджии . ...
Губим България ,хораааа....
4
0
SANDOKAN1963 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 2000 | Одобрение: 185
хеи  Варна  ...изобщо не е  за  смях
11
0
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 78432 | Одобрение: 37327
Очаквам в паниката си герб да стигнат до предложение като в Северна Корея болните да се евтаназират като крайна мярка 
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ
6
4
Partizanin (преди 7 месеца)
Рейтинг: 26979 | Одобрение: 6904
Хич не го харесвам този гестаповец, но слушах изказването му - умно, сериозно и нормално, не се държеше като палячо, прав е за това което каза. Отдавна не го бях чувал да говори без ирония и да се държи като клоун.
Сидите тихо "До", чтоб не случилось "После"....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама