Главният архитект на Варна обжалва заповедта на кмета за временното си отстраняване

24.04.2023 / 18:50 7

Снимки Булфото

Главният архитект на Варна Виктор Бузев обжалва заповедта на кмета Иван Портних за временното си отстраняване от работа. Това съобщиха от Административния съд във Варна, цитирани от Moreto.net.

Днес в съда е образувано дело по жалбата на Бузев срещу заповед на градоначалника от 20 април, с която е наредено временното му отстраняване от длъжност за период до приключване на дисциплинарно дело.

Според главния архитект заповедта е незаконосъобразна. Той посочва като основания за жалбата си, че не е надлежно уведомен за откриване на производство по отстраняването му от длъжност, не му е предоставена възможност за обяснения и възражения в разумен срок, не му е искана оставка, както се сочи в медиите.

С жалбата си Виктор Бузев иска отмяна на заповедта на кмета и нейното предварително изпълнение.

До края на утрешния ден съдът ще се произнесе с решение по отношение на искането му за спиране на предварителното ѝ изпълнение.

Припомняме, че на 19 април пред медии кметът на Варна поиска от главния архитект на общината да депозира оставката си до края на деня. Тъй като тя не бе подадена в указания срок, бе образувано дисциплинарно производство и Виктор Бузев бе отстранен от длъжност.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 138902 | Одобрение: 6152
Двамата изпечени мошеници ние , варненци, отдавна трябваше да ги махнем.
Всеки да си получи заслуженото !
3
1
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 87727 | Одобрение: -9193
Хвани единият, удари другият! Гняв
Марио Кроненберг
3
0
Dooobre!!! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 17144 | Одобрение: 6484
Няма време за предизвестия и уведомления, Бузе! Избори идат. Времето лети! Трябва да се разчиства терена. Трябва (поне за няколко месеца) да се замажат очите на избирателите. Да се направят на честни и отговорни някои хора на изборни длъжности. Цирк! Плосък театър! Халтура! 
Да живей България!
5
5
Голям праз (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36306 | Одобрение: 6101
Започва да става интересно!!! И двамата бъркаха в едно и също гърне, и сега ще започнчт да се плюят, кой по-дълбоко е бръкнал!!! В тази връзка, може вече да е открит и ловният сезон!!!
5
0
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 153844 | Одобрение: 24234
и на двамата мястото им е в затвора не в общината. ама колкото повче се тровят по между си тези корумпирани плъхове толкова по добре за нас.
5
0
Дедо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19054 | Одобрение: 6309
Абе, мангал - ти чест и достойнство нямаш ли... Явно не... Заслужаваш бой с тояги на голо от варненци докато шаваш, задето съсипа хубавия ни град... Не че руснака е читав кмет... И той гьотверен като тебе и заслужава същото...
5
2
kjk (преди 1 годинa)
Рейтинг: 50426 | Одобрение: 6366
Работата става око за две,зъб за чейне :devil:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама