Главният прокурор Гешев отмени срещата си с Корнелия Нинова за бедствието в Перник

06.01.2020 / 10:25 19

Снимка Булфото, архив

Днес, 6 януари 2020 г., главният прокурор Иван Гешев трябваше да проведе среща с председателя на Парламентарната група „БСП за България“ Корнелия Нинова по нейно искане и с оглед на заявеното й желание да предостави информация от значение за водените разследвания по повод водната криза в гр. Перник, пише novini.bg.

Поради публично заявеното намерение да бъде проведен брифинг в гр. Перник от председателя на ПГ „БСП за България“ г-жа Нинова, с основна тема – срещата в Прокуратурата на Република България, същата беше отменена от главния прокурор. Прокуратурата на Република България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект. По всяка информация или сигнал за извършено престъпление, ПРБ ще извърши проверка и ще предприеме необходимите действия, съгласно българското законодателство. 

При заявена необходимост за предоставяне на информация от значение за упражняване на парламентарните правомощия на народните представители, поради значимостта и обществения отзвук на проблемите с водоснабдяването на населението в района на Община Перник, главният прокурор на Република България има готовност да предостави на Народното събрание обобщени данни за предприетите действия, след съгласуване с наблюдаващите прокурори (по реда на чл. 198, ал. 1 от НПК и съгласно Решение на Конституционния съд от 06.06.2017 г., к.д. 15/2016 г.).

Съзнавайки своята отговорност към българските граждани, Прокуратурата на Република България периодично ще информира обществото за напредъка по взетите на специален надзор от прокурор от ВКП разследвания, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
pirat (преди 1 месец)
Рейтинг: 9246 | Одобрение: 2186
Анусе,а ти за НЯКОЙ в обора ли се смяташ бе говедо?
5
1
nimfa1925 (преди 1 месец)
Рейтинг: 3077 | Одобрение: 1167
ГЕШКО-ПОСЛУШКО-ПАПКО!Иначе ще излезе от лампата на Министерския Съвет оня големия БОКО-ДЖИН и тогава ще видите кой на кого изпълнява желанията.
4444444
9
13
Наблюдател (преди 1 месец)
Рейтинг: 15558 | Одобрение: -462
BOSSK   ---- :blink:ШокиранУхиленУхилен Я, още един междузвезден "Катил" се появил на "сцената". Ухилен Аууууу, да не са дошли извънземните бре???:wassat::unsure: От кого ли ще ни освобождават, че то не остана нищо за освобождаване.:wassat::unsure: Америка вече освободи планетете Земя и скоро ще тръгне, и по другите планети,и звездни системи в нашата галактиката "Млечен път".Усмивка Те сега (извънземните де), братя по оръжие ли са с Хамериканците или някакви пришълци-вандали Шокиран, дошли да поробят Америка ????:errm:Намусен
6
2
Уйо (преди 1 месец)
Рейтинг: 36743 | Одобрение: 7908
Нормална реакция на прокурора ако в дъното на кризата стои негов покровител.
8
3
gugutka (преди 1 месец)
Рейтинг: 47717 | Одобрение: 21577
Много ясно, че ще я отмени. Краварката ще го направи 100 кила с неудобни въпроси. Започва да ми намисирва на избори.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
9
3
Чичо (преди 1 месец)
Рейтинг: 30739 | Одобрение: 3984
Естествено, този си е герберастка проститутка.
9
2
чака-рака (преди 1 месец)
Рейтинг: 4408 | Одобрение: 1513
тез боклуци дето са ги разтоварили във Враца..оня дето каза че пластмасата е ценна  е прав..тя е отровна и искат да се отърват от нея..нашите мафиоти ще намерят някой бедняк да събере алуминия и другите метални боклуци..ще я надробят на центрофуга и ще я изхвърлят на някое общинско сметище..не го чакайте плешивият плъх да ви го обяви това в национален ефир 
10
2
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 28780 | Одобрение: 10505
някои изненадан??? не може кучето на герб да играе по свирката на бсп.
9
1
чака-рака (преди 1 месец)
Рейтинг: 4408 | Одобрение: 1513
нищо чудно..всичко остава на ниво/:-водим разследване /..и толкоз
10
3
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 69708 | Одобрение: 35483
а срещу Йончева сигналите от ГЕРБ приеха че даже й обвинение й лепнаха без доказателства за нищо. После иди доказвай че прокуратурата не е свързана с ГЕРБ и ДПС
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама