Главният секретар на Румен Радев към Костадин Ангелов: Г-н министър, Вие излъгахте за пореден път

04.03.2021 / 21:39 41

Снимка: Петел, архив

Главният секретар на президента Румен Радев - Димитър Стоянов, отговори на обвиненията в лъжа от здравния министър Костадин Ангелов:

"По време на пресконференция на НОЩ, министърът на здравеопазването Ангелов е споделил, че изпратил писмо до Държавния протокол в президентството, свързано с честванията на националния ни празник на Шипка. Даже и го е прочел.
Лъжа 1: В президентството няма Държавен протокол както твърди докторът повярвал си, че е политик. Такъв има в МВнР
Лъжа 2: Министър Ангелов не е изпратил никакво писмо до президентството. Няма такова писмо изпратено до Администрацията на президента
Лъжа 3: В писмото до МВнР доктор Ангелов ограничава тържествата в София и не коментира тържествата на Шипка. В писмото му Шипка не фигурира! За Шипка да се обърне към г-жа Христова, кмет на Габрово. Тя може предполагам да покаже какво писмо е получила и от кого.

Прочетеният текст от Ангелов е част от писмото до МВнР, не до президентството!  Какво обаче не прочете доктор Ангелов от това писмо:
- не прочете, че с писмото си е забранил участието на официални лица в тържествата в София с изключение на президент, ПНС и министър председател. Забранява същият този министър участието на вицепрезидента дори, на представители на религиозните общности.
- не прочете, че предлага Столичната община и Министерството на вътрешните работи да положат усилия за ограничаване достъпа на граждани до събитието от 18.30 на 3 март.

Истината г-н министър е, че Вие излъгахте за пореден път! Няма да публикувам писмото заради институционалността, която т. нар. министър  не познава и не почита!".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56268 | Одобрение: -27357
Лаврака също е от любимите ми риби, но забравих да го спомена. Покрай скарите, които правя толкова месо съм купувал, за да тествам как изпичат. Готвача и скарата са много важни, за да ти е вкусно, ако ще да е Калкан, ако не ти го направят както трябва, ще кажеш ''какво ми го хвалят този Калкан, нищо особено не е". Партизана препоръча Чига, както и един моя приятел в Русе, те са забранени, но някакви рибари хванали в Дунава и ми прати една за тест с големи хвалби. С него имаме спор, коя риба е по вкусна, соленоводна  или сладководната. Аз пък му пратих Чернокоп за скара, а ние изпържихме Чигата. Накрая останахме гладни, Чигата имаше лек дъх, а ония русенския изял всичко и се чуди как може тая дребна риба да е толкова вкусна. Явно трябва специално гледане за есетровите риби за да нямат дъх, както и за останалите сладководни риби, може би за това не ги харесвам много. Ципурата е риба за скара, не знам кое не ти е харесало, явно е печена на кофти скара УхиленУхиленУхилен
4
1
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
Колега ПраБългарин, това което си постнал е от Уикипедия и е ала-бала, общи приказки но не много надежна информация, минало - бешело време.;) Аз ти го казвам от емпирични "натрупвания" и от приказките на професионалистите балъкчии.:unsure: На 100% ципурата, лавракът, сьомгата и кефалът в Гърция се отглеждат в специално изградени ферми, т.нар. садкови стопанства и ги хранят предимно с гранули. Тази риба се продава и в България. 8-) Преди 15г бях на почивка, на остров Тасос (Лименария) и се запознах бегло с един рибарин. От лаф на лаф (интересно, че говореше слабо български) ми каза, че в Гърция недолюбват много тази риба от садките, била предимно за износ или за "провинцията".:errm: И затова дивата подобна риба се харчеше поне 3-4 пъти по-скъпо.:unsure: А'бе, дива-питомна, тричава работа. Ядох по един път Ципура и дори Лефер,  и повече няма да повторя.;)Гняв Само хамсията (гаврос по тяхно му) ми хареса. Ще се радвам ако съм ти бил полезен, поне малко.:unsure:
3
1
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
-" .... Всичката е норвежка бате....!!" kris   ----- Е да де, ама Кольосът/Колиосът (тричава риба) си има много характерни шарки на гърба и корема, няма как да го сбъркаш с другата скумрия ( Scomber scombrus ).:unsure: А за нашите пазари, нямам думи, лъжат на поразия гадюхите.Гняв  Аз за това в повечето случаи ходя до Траката и там, я от приятелите - балъкчии, я от даляна (дзънкам на Калоян - внукът на "Чумата";) и си купувам прясна Черноморска риба.  :unsure: 
0
1
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56268 | Одобрение: -27357
Черноморската скумрия зимува в Мраморно мора, в Черно море идва за изхранване. Край българските брегове минава през април – юни (тогава се лови и суши за чирози) и се връща през септември – януари, охранена и висококачествена. Черноморската скумрия е едно от застрашените животни в Черно море. Черноморската скумрия е стадна морска риба. Половата зрелост настъпва на едногодишна възраст. Хвърлянето на хайвера се извършва през март-април на порции в Мраморно море при температура на водата 14 градуса и соленост около 38/%. В Черно море не се размножава, тъй като солеността на водата е около 18‰, хайверът пада на дъното и загнива. След размножаване скумрията се отправя на големи стада към Черно море. При миграциите скумрията следва приблизително линията на брега. Това се използва от рибарите за залагане на даляни. През октомври започва ново групиране на стадата и оттеглянето им по обратен път към Мраморно море. Там те прекарват зимата и напролет се размножават. Черно море изобилства със скумрия до 1960-те години, когато мащабната индустриализация в СССР, Румъния и България започва сериозно да замърсява хабитата на скумрията, поради което тя се премества на юг. Основен виновник за замърсяването са вливаните минерални торове, които водят до цъфтеж на планктона, което от своя страна нарушава кислородния баланс във водата. Включена е в Червената книга на България през 1985 г., а в Червената книга на Черно море влиза през 1999 г. Днес има статут на критично застрашен вид в България. наблюдател, Паламуда също беше изчезнал, но миналата година имаше доста. Не съм ловил, но съм купувал, и си личи, че не е като другите... да е толкова мазна и е много крехка. Освен да е била дива, тези тлъстите са изкуствено гледани.
2
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 250966 | Одобрение: 29566
Ами Наблюдател.....намерихме се тука рибари и се хванахме на лафче.....Ето например, преди 3 години хванах огромна Тюна, по-голяма от мене и за да показвам колко е дълга не ми стигна обхвата на двете ми протегнати ръце, затова направих кръг с палците и показалците и казах - окото и беше ей толкова голямо.....А за "черноморската" скумрия си абсолютно прав.....Ловена в топли води е суха и няма нищо общо с норвежката, събрала мазнина  в студените води.....Във водите на Тихия океан съм хващал Jack Meckerel, което е тихоокенска скумрия, но е отвратителна на скара....Веднъж добарах на маркета 5 филета норвежка, вакуумирана за $22 и беше фантастична, но за разлика от пазара във Варна американците не лъжат....дори беше показано къде е хваната....! На пазара ми показват едни кашони и интересното беше, че 3 месеца бяха все едни и същи......т.е. за баламите....! Най-лошото е, че си личи каква е чак като я изпечеш, или докато я чистиш виждаш, че се разлага, което значи, че е замразявана и размразявана много пъти.....Нашите търгаши се научиха КОЕ се търси и няма да видиш там обозначение - турска, испанска, или гръцка.....Всичката е норвежка бате....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
То Темата я превърнахме в рибаро-кулинарна, да не ни пердашат Админите ????? :blink:    -"...Черноморска Скумрия ... По вкусни от тези може и да има, но за сега не съм ял." ПраБългарин  ----- Млади колега, с любителски риболов се занивам от дете, но по-активно през последните 35 год., ей тъй за кеф-любителски,:unsure: а в момента съм малко под 70 годишен.Намусен Не съм корифей или Баш майстор в риболова, но все пак поназнайвам нещо.8-) Черноморската скумрия изчезна по нашите брегове някъде 1963-1965г. За последно с очите си видях уловена черноморска скумрия на чепаре, на Вълнолома през 1963-64г(забравям вече).:unsure:  Та от къде си купи/хвана, че си ял ??????? :wassat: На нашия пазар 70-80% от морската рибата е внос, предимно от Турция и Гърция. В Истанбул на пазара продават черноморска скумрия, но е хващана в Мраморно море или по турското крайбрежия, в южната част на Черно море (по думите на продавачите и съм склонен да им вярвам).  ........ пп Не се заяждам колега ПраБългарин, защото не виждам за какво. Жив и предимно здрав да си. Усмивка
3
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 250966 | Одобрение: 29566
ПРА......рибата и тциците се разбира колко са големи и вкусни едва след като се хванат.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
7
0
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
Рибата е михалца, не михалица. Среща се в северозападна България. Май вече е на изчезване у нас, понеже е студенолюбива. От търновския край е майка ми, та като малък вуйчо ми ловеше михалца и съм ял, но нямам реален спомен от вкуса ѝ. Твърде малък съм бил.
0
1
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56268 | Одобрение: -27357
Калкан, Лихнус, Лефер, Чернокоп, Черноморска Скумрия, Сафрид, Цаца, Кефал, Паламуд... Това е моя топ 10 за риби от черноморието. По вкусни от тези може и да има, но за сега не съм ял.
3
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 250966 | Одобрение: 29566
Дивият мед наистина е страхотен....Едно време с една мечка такова, онакова и 2 години, всеки месец ми носеше по една делвичка......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
1
Наблюдател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 23900 | Одобрение: 1285
-"... Става дума за всякакви размери таранки, платики, костури и др. каквито се сетиш. ...." 987654  ------ Рецептата на бачо Илия. :errm: "Старо рибарско куче" с много опит в занаята, като споделяше всичко което знае за рибарлъка. :unsure: Малко чепат но курназ мъж и не цепеше басма на никого.;) Еххххх спомени. Намусен 
1
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 250966 | Одобрение: 29566
ПРА....опитай норвежка скумрия на скара с лимонче, ама истинска, мазна норвежка, не тая дето ни я пробутват на пазара, ловена в топлите води край Испания или в Средиземно море.....Пробвай и речна мрянка......Приятного аппетита.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
1
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56268 | Одобрение: -27357
Няма по хубава риба от черноморската, сушена, на скара, пържена, няма дъх на тиня, просто са уникални нашите риби.
2
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 250966 | Одобрение: 29566
Хабиби.....От едно време, когато се мотах из СССРа чух за една рецепта, но не съм я пробвал, защото съм почитател на червения хайвер, който тогава струваше няколко кинта буркана на черния маркет.....През пролетта в бидон или сандък нареждат рибата без да я чистят - един пласт морска сол, един пласт риба, накрая покриват със сол, затискат и затварят бидона на сенчесто място за 10 дни.....Вадят рибата от кървавата вода, подмиват и овесват на проветриво място за още 2 седмици.....Не трябва да се пресушава и преди консумация се маха главата и се изтегля каквото е останало от изсушените вътрешности.....Бон апетит.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
2
хабиби (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6229 | Одобрение: 1309
@987654: Може ли рецептата за тая хубава сушена риба?
0
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 250966 | Одобрение: 29566
Вадил ли си черния хайвер на есетровите риби.....? Честно казано предпочитам за водката оранжевия на сьомгата.....
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
2
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 250966 | Одобрение: 29566
Преди 50 години донесах 5-6 паламуда и баща ми ги суши там и опушва, а 1975 една черноморска акула попадна на мене, за неин лош късмет и големите пържоли до главата изядахме панирани, а останалото на балкона го изсуших и това е целият ми опит със сушенето.....Та ще видим какъв майстор си, но като тръгнеш за "локвата", Дунава сигурно имаш предвид, обади се да дойда с тебе....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
2
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 250966 | Одобрение: 29566
987654, ето това е мъжка приказка.....По-план се връщам до средата на май и смятам да направя един риболов в мексикански води за Бонито, рядко вкусна и мазна риба на барбекю, но ще хвана и от малките Тюни, които са със сухо, червено месо и не стават за барбекю, но правя буркани с черен пипер, оцет, олио и дафинов лист.....Ако не ми го вземат на границата, ще опитате от този деликатес също.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
2
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 250966 | Одобрение: 29566
Айки....бас държа, че Стоянча не знае къде е свирката на влака, но знае къде е свирката на кондуктора......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
айки (преди 1 годинa)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
Стоянеее, а знаеш ли къде е свирката на влака.....
3
2
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 250966 | Одобрение: 29566
Партизанин ми липсва наистина....за някакъв си половин час пропуснах канонадата с админа.....Та Партизане, щом не си 987654......грешка, 987654 щом не си Партизанин, кажи кога ще направим едно събиране на вилата на Кабакум на рибка и биричка.....?? Биричката от мене.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
2
хабиби (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6229 | Одобрение: 1309
Истината боли, нали герберастки боклуци?
0
6
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 56268 | Одобрение: -27357
партизане, ти ли си бе олигофрен УхиленУхиленУхилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама