Готвят огромна промяна за шофьорите! Вече по пътищата ще има...

16.05.2019 / 08:10 3

Снимка: АПИ

Обмислят въвеждането на нови пътни знаци. Табелите ще предупреждават водачите за задръстване по трасето, за настъпила катастрофа и за намалена видимост. Това съобщи зам.-регионалния министър Валентин Йовев на форум по пътна безопасност и иновации, организиран от Браншова асоциация „Пътна безопасност”, съобщава "Труд". 

Подготвят се и промени, които да направят задължителни одитите по пътна безопасност върху всички общински и републикански пътища. В тунела „Траянови врата” на магистрала „Тракия” ще бъде изградена уникална за страната ни система за автоматична идентификация на пътните инциденти, съобщи председателят на УС на пътната агенция Георги Терзийски.

За да стане тунелът „умен” ще бъдат вложени 7 млн. лв. Системата ще позволи чрез подвижни бариери да се управлява и пренасочва трафика в една от двете тунелни тръби при катастрофа. Съоръжението ще бъде с ново LED осветление, електронни информационни табели, светофарни уредби и метеорологични станции.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
2
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 23617 | Одобрение: 11012
Тръгвам за София по "магистралата". Знак до знак през 50 метра. Чудиш се на кой знак да се кланяш? Чудиш се, пък ти писне  и теглиш една ... на Пътната агенция. Махнете поне 80% от излишните знаци!! Не е толкова трудно ,но се иска акъл и желание.Усмивка
Рейтинг: 2058 | Одобрение: 253
Празноглавецо, Нексус. Време е да прочетеш поне една книга. Ти си празноглав и необразован червей. Идиоти и глупаци, като теб, не тряба да се изказват по тези проблеми. Ти си глист, а глиста се храни с отпадъци. Ама ти си и отпадък. Глист-отпадък.
0
19
n eXu s (преди 3 месеца)
Рейтинг: 168430 | Одобрение: 22745
Точно така, за такива дебили трябват нови знаци - но нека те да си ги платят чрез нов данък!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама