Говорителят на главния прокурор: Обидно е от служебния кабинет да искат освобождаване на Иван Гешев

17.07.2021 / 10:10 6

кадър: БНТ

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева коментира пред БНТ внесеното предложение във ВСС от Янаки Стоилов за предсрочно освобождаване на Иван Гешев.

"Съжалявам, че трябва отново да занимаваме аудиторията ви с действия на изпълнителната власт, които грубо нарушават независимостта на съдебната власт. Както и вчера вече коментирах, свидетели сме на политически акт, който няма никакви юридически аргументи, а се преследват единствено политически цели", заяви тя.

Що се отнася до самото предложение Милева заяви: "Разбира се, нито за момент не ни изненадва неговото внасяне във ВСС. Странно е, че това се случва едва в края на мандата на служебния кабинет и от уважаван юрист като проф. Стоилов, който е приел да изпълни волята на служебния вътрешен министър, при това – повтарям, единствено с политически аргум

"Извинявайте, но наистина е несериозно, обидно е за правото и за държавността, представители на служебното правителство да искат задействане на процедура за освобождаване на главния прокурор по прессъобщения на самата прокуратура, включително такива, отнасящи се до укриващия се в Дубай - Васил Божков, санкциониран от американските власти по глобалния закон "Магнитски", както и по вестникарски публикации с над едногодишна давност и дори по коментари под статиите и интернет форумите. Точно и заради това, по искане на главния прокурор цялата информация, свързана с т.нар. „сигнал“, ведно с предложението на министъра на правосъдието, бе публикувана на сайта на Висшия съдебен съвет, за да може всеки, който желае да се запознае с политическото искане", коментира още Милева.

Тя обърна внимание, че "новината“ за внесеното искане във ВСС е дошла само ден, след като в сайт се появила поредната фалшива новина, която не само замесва името на главния прокурор, но злепоставя и Държавна агенция „Национална сигурност“, която уж е изготвила публикуваната фалшива справка. Подчертавам това, защото показва изключително притеснителна и опасна тенденция за употреба с недопустими за правова държава методи, познати от отдавна минали времена, допълни Милева.

енти, което е недопустимо!

 

Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Радостин (преди 10 месеца)
Рейтинг: 46183 | Одобрение: 873
Аз му плащам заплатата на главния щото давам данъци. Искаме му оставката и въобще не ни е обидно.  Гешев  е на мафията - свалихме я . Не го  искаме.
Осъждане на предателите!
11
0
Пешо от Виница (преди 10 месеца)
Рейтинг: 86761 | Одобрение: 28466
Говорителката е на работа или на служба. Вътрешното й "аз" отдавна говори да се махне , ама мангите са добри....та сега е в разкрачено положение. Сал да не остане така ,когато патрона й ,боса на мафията го катурнат,че трудно после ще си намери работа.
9
3
kris (преди 10 месеца)
Рейтинг: 225161 | Одобрение: 20636
Всяка прилика между Гешев и човека е чиста случайност.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
9
1
ас (преди 10 месеца)
Рейтинг: 101512 | Одобрение: 19082
обидно е за българския народ такива животни като гешев да са на власт.
1
12
ПраБългарин (преди 10 месеца)
Рейтинг: 44868 | Одобрение: -27397
Гениален коментар УхиленУхиленУхилен 
6
1
Чичкото (преди 10 месеца)
Рейтинг: 77125 | Одобрение: 1470
Явно самият Гешев не може да говори затова е упълномощил своят говорител да поговори вместо него
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама