Григорова: Този бюджет залага бомби пред развитието на страната

01.07.2023 / 14:00 4

Кадър Нова нюз

Експерт каза какво може да причини бюджета за тази година, ако се приеме във вида, в който финансовият министър го предлага.

Шенген не зависи от дефицита на страната. Еврозоната зависи, но нима си струва да влезем в клуба на богатите като прислужници? Според мен не. В крайна сметка еврозоната не би трябвало да е самоцел, тя трябва да е път към благоденствието, а към момента оказа се, че е пречка пред благоденствието на българските граждани. Това каза в интервю за предаването "Нюзрум“ по Радио "Фокус“ икономическият съветник на КТ "Подкрепа“ Ваня Григорова.

"Ние първо трябва да осигурим базата за задоволяване на физическите нужди на българските граждани и едва тогава да мислим за нещо над. А всъщност през 3-процентния дефицит в бюджета ние залагаме бомби пред развитието на страната и пред възможността на българските домакинства да оцелеят дори. Тъй като знаете, ние неколкократно сме обяснявали – има хора с много висока квалификация, с по няколко езика в Националния статистически институт, да речем, които получават заплати, близки до минималната. Няма как по този начин да запазим висококвалифицираните кадри страната, а след това работодатели и управляващи продължават да ни обясняват, че няма хора и ние трябва да внесем от трети държави. И от пети държави да внесем, няма как да задържим дори и мигриращите работници от други държави. В крайна сметка, никой не може да продължава да влага усилия там, където не вижда и не усеща те да са оценени по достойнство“, обясни тя, пише plovdiv24.bg.

Григорова поясни, че от КТ "Подкрепа“ ще проведат поредица от срещи с парламентарно представени партии и отделни техни представители в Социална комисия и особено в Бюджетна комисия.

"Трябва да сме сигурни, че те разбират какво правят с този бюджет. Така или иначе, решението е тяхно, но тъй като често депутатите не познават бюджета, а има и съвсем "пресни“ депутати, които никога не са били такива, ние сме длъжни да им кажем какво правят с този бюджет и колко опасен е той. В крайна сметка, решението е тяхно и в най-крайна сметка решението и отсъждането е на българския гражданин, който ще знае кой управляващ какви решения е взел за неговото бъдеще и в последствие ще знае как да коригира избора си“, добави експертът.

Ваня Григорова изрази опасение, че и този път депутатите ще гледат бюджета в "12 без 5“ и обясни: "Когато в 4.00 часа гласуваш параграф 17 и алинея 19 от него, няма как да бъдеш съсредоточен и да си дадеш сметка какво всъщност приемаш“.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
kris (преди 7 месеца)
Рейтинг: 326865 | Одобрение: 50875
В Булгаристан свестните ги считат за луди....Вие двамата отдолу защо не си направите по една сФирка.....!?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
4
cron1 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 72891 | Одобрение: -7659
Какво се чудиш, Вин - в БГ, вече всеки е специалист или съвременно казано - ЕКСПЕРТ ПО ВСИЧКО! :'(
Марио Кроненберг
1
4
Вин (преди 7 месеца)
Рейтинг: 4597 | Одобрение: -633
Тази пъцулана, какъв "експерт" е, по чупене на "шпаги" и кревати ли?! От "несменяемите", неясно от кого лансирани за профсъюзни деятели, като един млад, пъпчив тулуП в КНСБ! Дава си мнението за каквото се сетите: икономика, политика, геополитика, здравеопазване, че и политически амбиции се чува, че имала, а всъщност от никой не е избирана да дава акъл на правителството, което и да е то!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама