Гяуров: Вече е почти сигурно, че парад на 9 май няма да има. Нищо чудно Путин да отложи и честванията на 7 ноември

18.04.2022 / 08:34 3

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кадър: БТВ

"Вече е почти сигурно, че на 9 май парад няма да има, което означава, че военните действия може да се проточат много дълго. Да не стане така, че Путин да отложи празненствата си за 7 ноември". Това заяви в сутрешния блок на БТВ бившият депутат ген. Димо Гяуров.

"Очаквам военните действия да се концентрират в района на Донбас и да бъдат изключително кървави. Там терените са съвсем различни, равнинни. Може да се случат класически танкови сражения. Дотук Украйна демонстрира изключителни военни способности, изключителен боен дух, аз се възхищавам на украинската армия. Тя направи нещо, което никой не очакваше от нея. На руската армия се наложи да бъде прегрупирана, да се превъоръжи. Времето също пречи. В последните десетина дни в Украйна вали много сериозен дъжд, кално е. В резултат на тази оперативна пауза Русия поддържа темпото на войната с изстрелване на ракети и бомбардировки. А що се отнася до тежката авиация, която бомбардира Азов стал в Мариупол, предполагам, че това там е резултат от бяс, защото няма друг начин да бъде превзет този район и Путин е решил да го изравни с тежки дълбоко проникващи бомби", каза Гяуров.

"Не съм голям оптимист за резултата от преговорите дори да бъдат подновени още утре, защото Русия не е мръднала милиметър от първоначалните си искания. Няма власт украинска, която да се съгласи да се откаже от половината си територия. Исканията са за целия Донбас и за полуострова. Останалите условия са кажи-речи приемливи. Не изключвам възможността Путин да не се е отказал от бъдещо завземане на Киев. Но това предполага една изключително дълга, мащабна и кървава война", смята той.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Ко? Не! (преди 2 години)
Рейтинг: 14359 | Одобрение: -1446
Съществителното скраб означава 'козметично средство за пилинг на кожата' (от англ. scrub). Съществителното скрап означава 'метални отпадъци за претопяване' (от англ. scrap). И като разбереш разликата после пак обяснявай, кого дънили.
5
1
12321 (преди 2 години)
Рейтинг: 28145 | Одобрение: 6810
Скраб, скраб, колко да е скраб? Цяла Европа и САЩ захранват укрите с най модерното оръжие и рашките пак ги дънят.
0
7
Ко? Не! (преди 2 години)
Рейтинг: 14359 | Одобрение: -1446
Ами то със скрап парад прави ли се? Кой ще дърпа тази военна техника на парада? Украинските трактори ли?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама