Хиляди българи са изгубили всичките си спестявания в новата пирамида

10.07.2024 / 11:22 5

Пиксабей

Срина се поредната онлайн схема за бързо забогатяване – финансовата пирамида Metamax, която завлече хиляди измамени хора по света, включително и в България. Това коментира една от потърпевшите Златка Керемедчиева в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.

Фирмата е използвала т.нар. схема "пирамида“, в която разчитат на бързо разрастване – първите участващи получават някакви дивиденти, но плащанията изведнъж спират и изчезват. Това става за максимум 6 месеца. Пирамидата разчита на мултилевъл маркетинга за набиране на потребители, като това позволява много бързото й разрастване.

Интерес Metamax предизвиква с това, че представя една иновативна бизнес идея в сферата на рекламата чрез т.нар. бизнес с трафик в интернет, като чрез лайкове на реклами се подпомагат бизнеси на различни компании. "Всичко ставаше през тяхна собствена платформа, в която ние гледахме рекламите, харесвахме ги и предстоеше нов ъпдейт, в който трябваше и да коментираме под въпросните реклами. Твърдеше, че реално гледаме реклами и имат 150 клиента, с които са подписали реални договори за гледания,“ обясни тя и добави, че за да се включи към дейността, всеки трябва да вкара пари, с които са купува т.нар. "пакет“, с който да си гарантират дневния трафик.

Излъганите хора от Metamax в България са около 4 000, разказа още тя, базирайки се на членовете в задължителните онлайн групи, в които са включвани като потребители. "Когато влязох април месец, в платформата бяхме около 1 000 човека от България, два месеца по-късно вече бяхме около 4 000. Няма офиси, няма хора, които са лица на компанията, просто с хората, които бяхме вътре в групата, можехме да си коментираме за проблемите, свързани с платформата. Имаше само админи на групите, които ни ръководиха,“ обясни тя.

"Аз загубих 500 долара, около 1000 лева. Това е сравнително малко в сравнение с други мои приятели, които ми споделиха, че са вложили някой от тях всичките си спестявания заради тази кауза, в която всички повярвахме,“ допълни тя.

Златка Керемедчиева е скептична, че властите в България могат да направят нещо по казуса, като вероятно тази е и причина най-много излъгани да има в държави, като Афганистан, Филипините, Кипър, Нигерия, където има проблем с контрола на такъв вид дейности. "Затова ние решихме да вземем контрола в наши ръце,“ каза тя, като идеята им е да хакнат сметките на Metamax и да си върнат парите. В крайна сметка се оказва, че профилът в "Телеграм“ на човека, който предлага това, е хакнат и "човекът, който ни говори от неговия профил, е хакер. Т.е. от една измама, ние попаднахме на втора измама.“

Потърпевшата от схемата Златка Керемедчиева посъветва всички внимателно да проучват преди да вложат парите си в атрактивна иновативна компания и никога да не вземат заеми за да вложат пари. "Бъдете внимателни и инвестирайте толкова, колкото може да загубите.“За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Серж (преди 1 седмица)
Рейтинг: 182689 | Одобрение: 36119
Те не са били родени по времето на пирамидите и Диамант Диамандиев...Няма откъде да знаят...А не искат и да слушат, като им говориш...Хак да им е!:devil:
2
0
петково (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10246 | Одобрение: -2634
Всяко поколение си има своите балъци и никога младите не вземат акъл от старите. Алчността заслепява. 
2
0
Ванката (преди 1 седмица)
Рейтинг: 53019 | Одобрение: 10594
Девиза ми е че простите лесно се управляват и мисля, че няма какво повече да кажа!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
4
0
уйчо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 94318 | Одобрение: 1533
Мечтата на всеки, да лежи в къщи и от дивана с лайкове да вади пари.  Само че не ти дават, ами вземат, щом си глупав.
4
0
Радостин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 144593 | Одобрение: 7008
Балъците си плащат за алчността.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама