Икономическият министър: Имаме допълнителни 500 млн. лв. по мярката 60/40

03.02.2021 / 14:26 5

снимка Булфото

Допълнителни пари и удължен срок на действие на мярката 60/40. За това съобщи министърът на икономиката

Пренасочихме 500 милиона ресурс към програмата за конкурентоспособност. По този начин освободихме средства от ББР за финансови инструменти. В момента тече новият дизайн по мярката. По мярката 60/40 близо 800 милиона са стигнали до бизнеса. Това каза министърът на икономиката Лъчезар Борисов, предаде новини.бг.

Мярката 60/40 ще продължи до септември. Големите и малките компании ще получат грант до 50 хиляди лева. Той също така съобщи, че ще продължат разговорите по програмата React EU.

Борисов каза, че е говорил с ресторантьорите: „Среща с тях проведох в петък. Уверих ги, че ще продължим мерките, ако ограниченията продължат. Поддържаме връзка с НОЩ и министъра на здравеопазването.“. Според него мобилизираният ресурс, който може да се ползва по фонда на фондовете, е около 800 милиона.

Министърът увери, че ускорено се работи с НАП. Той даде пример с други страни, в които е имало пълно затваряне: „Не трябва да се гледат само финансовите и икономическите мерки, а и това, че в България имаше най-либералните мерки. Завършваме годината като една от страните, която е запазила най-добрите нива на потребление.“

Лъчезар Борисов завърши: „Винаги съм съдействал на бизнесите, но все пак министърът на здравето е този, който казва на всеки сектор какво прави.“За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 62424 | Одобрение: -28356
Без да работиш да ти дават 20% от оборота и 60% от заплатата малко ли е, а някой са на 80%? Аз защо съм доволен от тези мерки, знаеш ли?
0
6
владо (преди 3 години)
Рейтинг: 14804 | Одобрение: 6744
В територията основните мерки за подпомагане на бизнеса са медийното говорене и гръмко обявяване на милиони, докато се возят по дупките с джипките си. Нищожно малко на брой са фирми, който биват подпомагани с мизерни суми. Да не говорим, че наглите управници не са дали един лев помощ на самоосигуряващите лица, но за сметка на това дори ги нарекоха маргинали и даже не им дадоха отсрочка за плащане на данъците.....подпомогнали ги с кредити. Винаги съм казвал, че  крадливите ни управници имат огромен късмет да управляват робското българско население. В случай, че управляваха нормална държава, досега да са ги натикали по затворите. Да не говорим за Китай, Япония и т.н. азиатски държави - там щяха да са ги завързали по площадите.Но тук основното им занимание - да усвояват, да не кажа да крадът, си продължава с пълна сила, а населението спи и търпи.
0
2
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 62424 | Одобрение: -28356
Да си подават документите и ще имат, стига да не са лъгали с обороти и осигуровки, както правят 90% от фирмите.
2
6
владо (преди 3 години)
Рейтинг: 14804 | Одобрение: 6744
Е точно там е проблема, че ИМАТЕ, а хората НЯМАТ.
0
2
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 62424 | Одобрение: -28356
Добре че бяха тези мерки, браво на Бойко и на Горанов!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама