Икономист: Българските строителни фирми са изрядни към работниците на частни строежи

11.10.2022 / 17:18 2

Редактор: Недко Петров

Стопкадър Нова Тв

Икономистът Евгений Кънев коментира неприятния случай в Перник, където двама строителни работника заплашиха да скочат от шестия етаж на жилищен блок заради неполучени заплати.

Тук се касае за частен строеж и най-вероятно допускам, че щом е замесена кърджалийска фирма, тя е свързана с Турция и има голям поток от хора, които може да се наемат. Така строителят се изкушава да не плати на някой, тъй като, ако някой се откаже, ще вземе друг. Докато строителните български фирми, говоря за тези по частните строежи, разполагат с твърд набор от хора, на които реално плащат редовно, защото държат на качеството и защото свързват името си с това качество, заяви Кънев в "Пресечна точка" по Нова Тв.

Въпросните двама работника в Перник е трябвало да следват Кодекса на труда и да се обърнат към адвокат, който разбира от трудово право, да ги защитава Това е правилният път. Друг е въпросът, че ако нямат договор и са наети на базата на честна дума, се получава този проблем много лесно, допълни Кънев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 121440 | Одобрение: -1575
Само да те допълня,че от 80% и на робовладелците им прибират поне половината. Просто такава е играта,а Герб я направиха държавна политика.Километър магистрала 10-20-25 милиона..че да има за всички.
3
0
милен (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28801 | Одобрение: 3741
Честна пионерска дума, робите получават 20%  от трудът, който полагат а робовладелците прибират 80% от чистата печалба и ако днес са свършили толкова работа, утре крадците на трудът им ги карат да вършат още повече работа, къде са тези Грети, които отговарят за глобалното затопляне на Планетата ни, и освен че робите ще отделят излишна пот, алчните търтеи ще си купят безброй мощни и скъпи тарантайки с които ще тровят въздухът на Земята, само трепане до девето колвяно ги оправя тези алчни, необразовани и слабоумни лентяи, които живуркат като царе и царици на гърба на трудолюбивите , образовани и съвестни хора.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама