Инициативен комитет във Варна събира подкрепа срещу приемането на еврото, иска референдум

25.02.2020 / 10:26 4

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Инициативен комитет започва събирането на подписи във Варна с искане за референдум срещу приемането на еврото. От комитета съобщиха, че всички, които не са за смяната на българската валута могат да заявят това утре от 12:30 часа пред Хотел "Черно море".

Кампания не е само срещу идеята за преминаване към еврото, а и за реалното участие на народа в управлението на държавата в съответствие с предвиденото в Конституцията, обясняват организаторите. Те са формулирали следните въпроси, по които искат да чуят мнението на гражданите:

1. Желаете ли да бъде запазен българският лев, а България да не влиза във валутния механизъм и да не приема еврото, докато средната работна заплата в страната не достигне средното равнище в Европейския съюз?

2. Желаете ли българският народ да може да инициира национални референдуми по всички въпроси от компетентността на Народното събрание без ограничение?

3. Желаете ли задължителен национален референдум да се инициира с минимум 50 000 подписа на граждани с избирателни права, събирани в продължение на не повече от 4 месеца?

4. Желаете ли предложението за национален референдум да бъде приемано с обикновено мнозинство на гласувалите, независимо от това колко избиратели са участвали в референдума, така както резултатът от политическите избори се приема независимо от броя на гласувалите в тях?За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
MrBean (преди 4 години)
Рейтинг: 139090 | Одобрение: -2005
Не зная как кореспондират коментарите със статията за испанския прокурор.Но ако е така и тази подписка е корелативна с руски граждани....ами пише го в статията.
2
1
Вин (преди 4 години)
Рейтинг: 5041 | Одобрение: -679
Все още се търси русофилистик, който да си обръща еврото в левове и да иска да живее в Русия, а не в ЕС!
2
1
OF (преди 4 години)
Рейтинг: 595 | Одобрение: -155
Михаил Хазин, русофили ли са инициаторите?
OK
2
0
Варна (преди 4 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
подписа ви ще важи и за излизане от ЕС да уточнят организаторите 
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама