Инкасаторите на ВиК няма да обикалят домовете заради коронавируса, може да им съобщите данните по телефона

10.03.2020 / 16:50 3

„Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД въвежда редица ограничителни мерки с цел намаляване на риска от разпространение на  COVID–19 на територията на община Варна. Със заповед на управителя на дружеството временно се променя част от дейността на „Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД, свързана основно с работата с граждани.


За да се гарантира безопасността на служителите на водоснабдителното дружество, както и тази на абонатите на „ВиК – Варна“ ООД до второ нареждане се преустановява обходът на инкасатори по домовете за  визуално отчитане на водомерите в режим на етажна собственост.

Потребеното количество вода ще се определя по реда на чл.35, ал.2 от Наредба №4 - на база средно месечна консумация от предходен период.
 

Потребителите на услугата, предоставяна от дружеството, ще трябва да подават данните от водомерите си по предварително утвърдения график и дата на отчета от инкасаторите, съгласно определените  възможности по чл. 23, ал.3 и ал.4 от Общите условия за предоставяне на ВиК услуги от ВиК-оператора /ОУ/. Текстовете регламентират начина на отчитане, вкл. и самоотчета на индивидуалните водомери.

Според наредбата, гражданите сами могат да подават информация за потребената от тях вода по няколко начина – по телефона, чрез сайта на дружеството, чрез Viber и други мобилни приложения, както и чрез SMS.
Отново до второ нареждане се преустановява приемът на граждани в сградите на дружеството, които по график са предвидени всеки петък от 8.30 до 12.00 ч. Няма да се осъществява и приемният ден на управителя на „Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД, който се провежа всеки вторник от 15.30 часа. 
Временно няма да се събират и съвместни комисии за установяване на причините от констатирани разлики между показанията на общ водомер и сбора от показанията на индивидуалните водомери по реда на чл.32 от Наредба № 4. 
Ограничителните мерки, въведени със заповед на управителя на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД, ще са в сила до отпадане на опасността от разпространението на коронавируса на национално ниво.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Violin Ivanoff (преди 1 годинa)
Рейтинг: 413 | Одобрение: 23
Това е добра новина.
2
0
Пиша на кирилица (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2357 | Одобрение: 292
Сега си представете ситуацията вход с 40 апартамента, 5 подават самоотчет, за останалите 35 инкасаторката хвърля боб, за да разбере колко консумация имат.  Преди да ми се нахвърлите с контра тези моля ви се прочетете все пак наредба №4.
0
1
Ил_62 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9606 | Одобрение: 1641
Нали смениха водомерите с дистанционно отчитане!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik