Инж. Русев: До две седмици ще заработи новото ВиК съоръжение до Паметника на "Почивка"

29.06.2023 / 14:47 4

снимка "Петел"

До две седмици ще заработи новото ВиК съоръжение до Паметника на "Почивка". 160-метровият участък от авариралия през април водопровод вече е подменен с метални тръби. Това разказа шефът на ВиК - Варна инж. Веселин Русев, предаде репортер на Moreto.net.

Междувременно тече обследване на останалата част от водопровода. Амбицията е стъклопластът да бъде подменен с метални тръби по цялото трасе от 3 км, каза шефът на ВиК. Ще бъде направен проект и ще се търси финансиране за целта.
„Насочваме усилия към ритмична реализация на водния цикъл на Варна, където проблемите са доста. Ще даваме подробна и честа информация за напредъка по всички обекти“, увери инж. Русев. Подробности за свършената и оставаща работа ще бъдат качвани и на сайта на дружеството.

Приключена е работата в „Пчелина“. Следва подмяна на водопровод в участъка от ул. „Патриарх Максим“ до „Христо Смирненски“. Срокът за изпълнение е 21 юли.

Вече е изградена 1.5 км. канализация по пътя за „Виница“. Остава Община Варна да се погрижи за довършителните работи и за асфалтирането.

След 10 дни започва асфалтирането на долната част на ул. „Прилеп“, откъм бул. „Левски“. До 21 юли трябва да бъде завършена и горната част на Прилеп, а след това работата да продължи по подмяна на водопровода в отсечката към Каменар.

По „Христо Смирненски“ утре приключва работата на ВиК в отсечката от „Мир“ до „Подвис“. Водопроводът ще бъде изпитан и след това трасето е готово за асфалтиране. На следващ етап ще бъде затворен участъкът между „Мир“ и „Кауфланд“. Готовност за започване на работа има и по отношение на трасето между „Подвис“ и Вятърна мелница, но се очаква разписване на разрешението за временна организация на движението от Община Варна. След старт на дейностите срокът за изпълнение е до 3 месеца.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kaka (преди 9 месеца)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
И после започват безкрайните ремонти.
2
0
Пиша на кирилица (преди 9 месеца)
Рейтинг: 7480 | Одобрение: 10
Ама вие на парче нова тръба ново съоръжение ли му викате бе? Турете нещо дето да държи налагането константно и в границите по БДС. Туй все едно енергото да ни набута ток с напрежение от 170-до 280V  с честота 30-70Hz. Нали се сещате, че се получава манджа с грозде.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
4
0
Марио (преди 9 месеца)
Рейтинг: 18668 | Одобрение: 3588
ВиК са дебили ,а ние сме още поголеми защото им плащаме!Ангелче
2
1
Радостин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 128679 | Одобрение: 4734
И що ли не вярвам ?
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама