Иван Бакалов: Излезем ли от ЕС, идват руските олигарси, които ще остържат всичко до камък и ще плачете за еврото

19.02.2020 / 11:03 12

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Референдум за приемане на еврото не е добра идея - само разпалване на настроения за излизане от ЕС.

Това написа Иван Бакалов в личния си профил във фейсбук.

Ето целият пост на журналиста:

"Изглежда активността на Стив Ханке у нас срещу еврото има анти-ЕС цел. В Щатите е логично, че някои се стремят да отслабят еврото. Около гръцката криза и нобеловият лауреат Томас Фридман изписа в "Ню Йорк таймс" много прокоби как еврото се срива, път то не се срина.
И на Ханке прокобите са пресилени.
Референдум за приемане на еврото не е добра идея - само разпалване на настроения за излизане от ЕС.
И в Гърция, и в Италия, и Франция жалеха за драхмата, за лирата и франка. Загубиха националната си валута. Но ако отказът да приемем еврото ни отдалечава от ЕС или създава проблеми, трябва да го приемем. Банките ни са мошенически, приемането на еврото ще ги постави под по-сериозен контрол.
Ама някой искал да не сме в ЕС?
Вече само членството ни в ЕС може да ни опази като държава в тези граници. САЩ с лекота подпомагат прекрояването на граници на държави. ЕС - по-трудно.
Който възлага надежди на Русия, е наивник. Връщане натам не може да има.Изключено е излизане от ЕС и НАТО. Глупост е да си мисли, че там ще ни приемат с отворени обятия. Може да бъде сигурен, че тук ще минат едни руски олигархически компании и ще остържат всичко до камък. Европейските монополисти и фирми ще ни се видят като мил спомен.
След като сами си разсипахме държавата, сега можем да разчитаме само на ЕС.""Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
чака-рака (преди 3 месеца)
Рейтинг: 5177 | Одобрение: 1372
тука някой хора още се развиват отпред-назад не ви е ясно че и руснаците и американците ще ви таковат както си искат  и все ще сте зле..мой човек..сметни сега бвп-то на глава от населението  сметни го и 89..и добави някаква инфлация..със ужас ще откриеш че стандарта е нараснал в пъти и това е математика..не е преди сега
1
0
Варна (преди 3 месеца)
Рейтинг: 74372 | Одобрение: 36252
в заводите в Девня и в Нефтохима и в ТЕЦовете търсят много работници. Който иска има работа. В ТЕЦ-а на Доган по 2500 лева дават. Не виждам какво ви спира да отидите да работите там
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
1
0
MrBean (преди 3 месеца)
Рейтинг: 30120 | Одобрение: 4715
Пешо явно във Виница все мъгла е имало.Я си припомни структуроопределящите предприятия чия собственост са. Все съветска,и ако си мислиш че американския ТЕЦ е американски много се лъжеш,a Нефтохима, а туризЪма,а транспорта... енергетиката надявам се разбра....
3
0
Варна (преди 3 месеца)
Рейтинг: 74372 | Одобрение: 36252
А не е ли по-лесно просто да се вържат заплатите и пенсиите с курса на цените и инфлацията? тогава няма те боли дали имаш левчета, еврота или долари
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
6
0
ас (преди 3 месеца)
Рейтинг: 32507 | Одобрение: 11052
"Може да бъде сигурен, че тук ще минат едни руски олигархически компании и ще остържат всичко до камък" то герб сега правят същото. даже посягат на замите на обикновеноте хора защото вече окрадоха всичко останало. СТИГА С ТЕЗИ ГЛИПОСТИ ИКАМ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОТО. и съм против отпадането на нашата насионална валута. нямам против да се приеме като втора офицялна валута не всикакв случей не се отказвам от българския лев.
4
0
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 47482 | Одобрение: 18592
Колега, що все търсим вината в чужди сили ,когато грабителите са си наши. От нашите бивши другаре, а сега -новоизпъчени капиталисти!!! Или все чакаме някой да ни оправи...? Амчи, нашите ни управат ката ден,бре! Ката ден! А ние се плачем в коя част на Варна да живеем....В която и част да живеем,все сме си"оправени" и без вазелин. 
4
4
Варна (преди 3 месеца)
Рейтинг: 74372 | Одобрение: 36252
Интересно какво ще стане ако ЕС и Русия си разделят България в коя част ще отидете да живеете? Както Източна и Западна Германия. Варна тука и без това прилича на нещо като руски анклав даже кметът си е руснак, а заплатите са съвсем малко по-високи от тези в Русия.    
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
7
1
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 47482 | Одобрение: 18592
Прав си Бакалов! Ще я остържат таз клета България....Сал се питам: А как стана България от руини в развита промишлена страна? Сигурно ни помагаха хамериканците?? Сигурно!!!! И след 1989 година ,нима руснаците ни събориха кооперативните стопанства до основи? Нима руснаците ни купиха авиокомпанията за един лев? Или пък ограбиха "Кремиковци", пък после и го разрушиха до дъно...? Те ли бяха или нашите си маскари, бе глупако???!!! Вярно,че ни третирате като дебили, ама ....а, запрете се ,бре!!!Гняв
6
4
4udovi6teto (преди 3 месеца)
Рейтинг: 27370 | Одобрение: 7915
ЕС е изкуствено създадена империя, а всяка империя подлежи на разпад. Справка - учебниците по история. :errm:
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама