Иван Костов: Ако прокуратурата иска да ме разпитва за приватизацията, призовката ще отиде в големия чувал

26.02.2020 / 16:50 13

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Иван Костов, бивш министър-председател от времето на приватизацията, коментира темата за предстоящата ревизия в студиото на "Плюс-минус" по Нова тв.

"Всички сигнали, които са стигали до мен са отивали по надлежния ред до съответните органи. Министерски съвет не е разследващ орган. 97-ма година тъкмо бяхме овладели хиперинфлацията. Ако иска да ме разпитва прокуратурата, призовката ще отиде в големия чувал, където слагам тези призовки. 

Има клевети. Ако Ханке се осмели да твърди, че аз съм корумпиран, ще го съдя в САЩ. Ако аз съм участвал в приватизацията, къде са следите сега. Цялата теза е неоснователна. 

За да вляза в такъв процес, трябва да съм нарушил закона. Не съм участвал в приватизацията. "Златни пясъци" изплащат сумата, кото са обявили, в подължение на 14 години. Златни пясъци има 83 собственика, за какво точно трябва да отговарям за тврдението, че съм злоупотребил с власт?! 

За цената на "Кремиковци" съм обяснил, задълженията бяха огромни, въпросът беше да бъде ли допуснато да се завлече страната надолу в онзи момент. Удължихме живота чрез тази приватизация. Хиляди щяха да останат без работа. Дойде един от най-големите собственици на металургични заводи и той не успя. 

Оценката от Световната банка беше приета за над 8 млрд долара, а 5 млрд лева, подлежаха на приватизация. Ако някой сега идва със задна дата и дава друга оценка, от къде накъде неговата оценка ще е по-реална от тази на Световната банка?! 

В приватизацията участваха международни авторитетни компании, но най-авторитетните бяха в България. В Министерски съвет идва избран купувач. Други органи вземат решенията. 70 предприятия трябваше да фалират. Купони, опашки, това беше България в онзи момент. Сега идват хора, които казват: "Можеше да стане по-добре." А ние в кризисна обстановка сме си свършили работата с кредиторите, които подкрепиха с 4 млрд българския лев, ние нямаше да имаме български лев.", припомни историята от близкото минало гостът в студиото. 
 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
гарфилд (преди 2 години)
Рейтинг: 42413 | Одобрение: 14763
За подобно изказване,тоя дърт циганин трябва да бъде пребит публично.
1
4
чака-рака (преди 2 години)
Рейтинг: 5178 | Одобрение: 1373
по времето на иван костов две партии в БЪлгария се надпреварваха да приватизират..и бсп водеше с много
5
0
MrBean (преди 2 години)
Рейтинг: 96768 | Одобрение: 1913
Първа следа ,апартаментите в бившия хотел Иглика на Златните. И много ми се иска да го арестуват както онази злощастница от Пловдив.
5
0
Пешо от Виница (преди 2 години)
Рейтинг: 87490 | Одобрение: 28685
"Ако иска да ме разпитва прокуратурата, призовката ще отиде в големия чувал, където слагам тези призовки. "-Казано по народному..."Ще  ми пръднат на оная работа!" Какъв финес в изказа на другаря Костов?! Какво изящество на мисълта ?! Абе, този синичкия да не се е родил в Индия, че така умело послъгва? :errm:
6
1
Шопа (преди 2 години)
Рейтинг: 6215 | Одобрение: 1230
ТОЙ НИ ЛУК ЯЛ НИ ЛУК МИРИСАЛ. ИНТЕРЕСНО С КАКВИ ПАРИ ДЪЩЕРЯ МУ СИ НАПРАВИ БАНКА В ИТАЛИЯ?!?! ИЛИ КОРУПЦИЯТА.... НАШИЯТ НАРОД КАЗВА: ХЕМ ГОЛЯМ, ХЕМ  НАС.АН.
7
1
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 107190 | Одобрение: 19775
"Ако Ханке се осмели да твърди, че аз съм корумпиран, ще го съдя в САЩ." ХА ХА ХА това трява да се види.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама