Ивайло Пенчев: Щом можем да внасяме евтин газ, значи предните правителства и Газпром са яздили българския народ

12.05.2022 / 18:14 12

Снимка Фейсбук, Ивайло Пенчев

"Ако се окаже истина, че можем да внасяме втечнен газ от САЩ на по-ниска цена от този, който купувахме от Газпром, със страшна сила ще се докаже тезата, че предходните правителства заедно с Газпром са яздили българския народ дълго и без предпазни средства".

Така започа публикация във фейсбук на бизнесмена Ивайло Пенчев. Ето какво пише още той:
"И от тази езда се е раждала българосъветска дружба.
Защото себестойността на руския газ, доставян директно по тръба от ей тука, е бая по-ниска от тази на втечнения, доставян с кораб в големи бутилки под високо налягане от бая по-надалеч.
Да видим.
Но пак няма прозрачни търгове.
Само тайни договорки.
Но както е казал поета:
Не моеш да ми харчиш парите брат, в моя полза тайно от мен.
Ако криеш нещо от мен то не е от грижа за мен, брат от грижа за теб е.
Затова не вярвам аз в тайни споразумения и сделки под никакъв предтекст.
Всички тайни сделки са измама за тези за които са тайни.
До една.
Прав е поета".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
Янка Димовски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2101 | Одобрение: 376
Тоя сериозно ли вярва,че по=евтино идва от Щатите?Два кораба?!?!?!
5
5
Maralago (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10703 | Одобрение: 1813
Щом можем? Аз не виждам реално да сте внесли тоя евтин газ бе, палячо. А чувам "тати ще ми купи колело". И гледам сред коментиращите, има доста тъпаци които се връзват на такива пушилки и гръмки изказвания. :getlost: Т. нар. „цени на Газпром“ се определят по формула, която е залегнала в договора ни с тях. Там 70% тежест има цената на хъба в Холандия "Dutch TTF hub", а 30% в свързана с текущата цена на нефта (поправете ме, ако греша!). Благодарение на последните 30% през последната година България получава от Газпром природен газ на по-ниски цени в сравнение с много страни в Европа, които изцяло зависят от пазара на холандския хъб. Последният пък е най-силно зависим от добива на страните наоколо и глобалните цени на втечнения природен газ. Ако някой си мисли, че частна американска компания ще изнася втечнен природен газ за България, Гърция, Турция или която и да е страна в Европа на цена, която е по-ниска от котировките на хъба в Холандия, то този човек има нужда от спешна лекарска помощ. Ако някой си мисли, че технически е възможно природен газ да се добива, пренася, втечнява, транспортира по море, газифицира и вкарва в мрежата на страна без собствена инсталация за регазификация на по-ниска себестойност (и съответно цена) отколкото газ, който идва по тръба от доста по-малко разстояние, то този човек има нужда от спешна лекарска помощ. Колкото и да не ни харесват, това са пазарните реалности. Определят се от физиката и икономиката.
⚠️ КИРИЛ ПЕТКОВ Е БЕЗСКРУПУЛЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ ⚠️
3
1
Ман40 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 9018 | Одобрение: 1618
"Яздят" ни от 14-ти век...
RB
3
4
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 64333 | Одобрение: 7868
Интересно всички ли бяха кьорави и глухи 30г.? Преди това 45г. ,а по преди 500г. Това си е национален манталитет все някой друг да ни освободи,някой друг да ни свърши работата,нека някой друг да се кара със съседите нищо,че тече на нашите глави,че ние да не сме лоши..... Тиха борба, революция или митинг няма ,може би при овцете ама и те блеят по някой път.
4
7
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 60586 | Одобрение: -28469
И ние сме собственици на нашата част, какво от това? Ти не ме разбра, исках да кажа, че, ако от сащ идваше по евтин газ, Германците нямаше да правят северен поток 2, а щяха да си построят пристанища за втечнен газ ;) 
4
4
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 118053 | Одобрение: -1312
Пра,защото за разлика от тук Германия е съсобственик на СевПаток2. А комсомолската секретарка Меркел и ГРУ агента Шрьодер затриха Германия... Но те и в момента имат газ.
5
8
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 60586 | Одобрение: -28469
Защо строяха северен поток 2, а не направиха пристанища за втечнен газ УхиленУхиленУхилен Германия като много по голям консуматор от нас, защо не знае, че цените в САЩ са по ниски, а наш Кирчо вече знае??
4
3
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 80518 | Одобрение: -1622
Да, и са саботирали тайно срещу огромни комисионни линията София - Скопие! "Ако се окаже истина", така започват разсъжденията на тоя малоумник! А "поета" страшни ги е натворил!! 
2
6
Мракобес (преди 1 годинa)
Рейтинг: 48588 | Одобрение: -947
Ааа хахахахахаха  - Добър ден! Открихме топлата вода ли?
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
5
4
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 103501 | Одобрение: 1621
Да, яздили, опъвали, крали , предните подлоги на Кремъл от 1944 все са те! Долни комуняги и КРАДЦИ. Сега и децата им и целите им милети все са в Парламента.
Всеки да си получи заслуженото !
3
4
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 118053 | Одобрение: -1312
Абонат-свеж никнейм. Прав си,средна класа имаше до втоеото правителство на Костов.От тогава насетне - всички под ножа.Да не говорим за шкаФФчев.
6
4
abonata (преди 1 годинa)
Рейтинг: 251 | Одобрение: 26
Много ясно, че са го яздили...и сега продължават.Финансови кризи, ковид, войни...няма оправия.Живота на едно цяло поколение мина в тъмен преход.Средна класа няма.Побъркаха хората...Намусен
Ко, НЕ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама