Изчезна документацията на авариралия водопровод във Варна

19.05.2023 / 19:06 12

снимка Live.Varna.bg

Документацията за проекта на авариралия водопровод във Варна липсва както в МРРБ, така и в община Варна или във водното дружество в града. Изводът е, че така и няма да се разбере кой е взел решение на това място да бъдат поставени стъклопластови вместо метални тръби.

Това стана ясно по време на среща днес между регионалния министър Иван Шишков, областния управител Марио Смърков, кмета Иван Портних, ръководителите на АПИ и на "Български ВиК холдинг", предаде БТА.

Разрешението за ползването на проблемния водопровод е от 2008 г., като положената тръба от стъклопласт не е подходяща за конкретното място, констатира Шишков. Инвеститор на проекта било МРРБ.

По думите на регионалния министър ще се търси вариант за авариен ремонт на част от водопровода в наклонения участък, където стават авариите. Средствата за това ще бъдат осигурени от "ВиК-Варна". Предвижда се в около 160 метра от водопровода тръбите да бъдат подменени с метални такива.

Според кмета Иван Портних подмяната на тръбите ще помогне за разрешаването на проблема, но трябва да бъде направено обследване на целия водопровод, за да се проучи дали няма и други рискови участъци.

По време на срещата бе коментиран и големия ВиК проект във Варна, по който ще бъдат изпълнени едва около 40 процента. Планирането и проектирането през годините е било забавено, поради което от 8 обекта, само два ще станат факт, обясни Шишков.

По думите му останалите дейности ще бъдат реализирани през следващия програмен период, за което настоящият управител на "ВиК - Варна" Веселин Русев няма вина, смята регионалният министър. Той посочи още, че проблемите са се натрупали в предходни години и сега ръководството на дружеството се старае да запази европейското финансиране.

Управителят на "ВиК-Варна" Веселин Русев уточни, че всички обекти, по които се работи в момента, ще бъдат довършени. Той увери, че градът няма да остане разкопан.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 346438 | Одобрение: 56318
Размириса се на некастрирани пръчове.....време е да се вземат мерки....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
0
maximin (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11662 | Одобрение: 2282
В общината мирише на рибешки глави!Ухилен
7
0
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
Абра кадабра и само пушък ! Това е в поледните 30г. Когато котката била мързелива и заспала/сиреч народа/ ,мишките крадяли,танцували и празнували.
5
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 134881 | Одобрение: 5601
Документацията е по европроект.Залага се в  10 институции. Отчетът е в НАП. Не може да изчезне.УКРИВА СЕ  да не лъснат огромните кражби по остойностяването. ВИК са в центъра и ТИМ.
Всеки да си получи заслуженото !
3
0
Dooobre!!! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 17017 | Одобрение: 6457
Ама то "слОчаенос", бе!!! Не са търсили там, където трябва!!! Всичко се замита, но... СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ! Ако има достатъчно добро желание, всичко ще се намери. Въпросът е, кой е имал интерес да се потули историята. Оттам трябва да се започне!
Да живей България!
1
2
kjk (преди 1 годинa)
Рейтинг: 44298 | Одобрение: 5493
Ухилен
3
1
уйчо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 92431 | Одобрение: 1086
Алоуууу, енергото ли е? Не, веикато. А, добре, няма значение, и на вас да ви ев@ м@ат@.
5
1
KRISTINCHO (преди 1 годинa)
Рейтинг: 40922 | Одобрение: -383
При такива случаи, следва да има чистка от "А" до "Я". Само това ще оправи и стрестне  това държавно дружество, където само си живуркат и разпределят ТЕЧОВЕТЕ и крадената  вода от ромите на варненските жители.р
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
3
2
kjk (преди 1 годинa)
Рейтинг: 44298 | Одобрение: 5493
Пергамента за строежа на пирамидата изчезна.Фараонска история,сигурно с гълъби са го пренасяли!!!УхиленАнгелче:woot:
4
1
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 346438 | Одобрение: 56318
Пеераска мафия сър.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама