Изкъртиха всички топки на общината във Варна по улица "Сан Стефано"

22.02.2016 / 17:56 9

Всички топки край алеята за велосипеди на ул. "Сан Стефано" във Варна вече са изкъртени, сигнализира наш читател.

Както "Петел" писа при поредния етап от реконструкцията на центъра на Варна се появиха нови ограничители на паркирането, които имат форма на топки. Те се поставят по тротоарите и край велоалеите, които се изграждат по ул. „Преслав“ и ул. „Сан Стефано“ в най-старата част на града, известна с прозвището Гръцката махала.

 
Само дни, след като се появиха, част от топките вече са изкъртени, сигнализираха читатели на „Петел“. Наша проверка показа, че това е точно така, макар че е спорно каква е причината. Според някои граждани, става въпрос за вандализъм или поне невнимание от страна на шофьорите, които просто блъскат ограничителите и ги изкъртват.

На някои места обаче те може би са извадени от самите работници, които работят по новите тротоари. Причината е доста прозаична и пределно ясна за варненци. Както и на другите места, където се нареждат нови павета в града, така и тук настилката е неравна и се налага да се пренарежда.

Каква точно е причината вече поставените бели топки да се вадят, всъщност не е толкова важно. Ремонтите по споменатите улици все още не са приключили, така че има време и за корекции, и за повторно поставяне на ограничителите.

Наши читатели обаче коментираха, че на места разстоянието между тях е толкова голямо, че ако не се сгъстят, по- наглите шофьори спокойно ще могат да паркират между тях както на тротоара, така и на велоалеята.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
2
абеама (преди 5 години)
Рейтинг: 2684 | Одобрение: 989
Петела хем казва в заглавието, че всички топки са изкъртени, хем по-късно в статията казва, че не се знаело дали са изкъртени. Пешеходеца, който смята, че да си шофьор е диагноза, моля те отговори ми на следния въпрос: защо си мислиш, че пешеходците имат по-добро и законосъобразно държание от шофьорите? Всеки вижда всеки ден пресичане на неправилни места, въпреки че пътеки има бол-през 50 метра. Вярно е че има шофьори с нелогично поведение, ама също толкова са и пешеходците. Другата пък класифицира всички шофьор като селяндури... Как ще класифицира пешеходка пресичаща на 15 метра от светофара (става въпрос за мол Варна), където няма пешеходна пътека нито регламентирано за пресичане място? Как ще класифицира майки с колички, които имат чисто нов тротоар, без паркирали коли на него, но недостатъчно широк, за да се движат 2-3 една до друга и за това излезли на пътното платно, където е мястото на автомобилите? Отново повтарям - не оправдавам шофьорите без елементарно възпитание и елементарно познаване на ЗДП, негодувам защото има шофьори, които се научиха да спират на пешеходни пътеки, да паркират само на регламентирани места и т.н., а това не се вижда. Не се вижда и когато шофьор утрепе някой пенсионер посред нощ, който решил да притичка набързо през нерегламентирано за целта място и после познайте кой е виновен...И все пак поставете се и на мястото на живущите там, едва ли е толкова приятно да направят единственото място, където можеш да си паркираш колата велоалея, без да ти предложат алтернатива.
Щастлифт съм! Щастлифт въпреки усилията на ГЕРБ!
13
7
Мари Хуана (преди 5 години)
Рейтинг: 10561 | Одобрение: 5006
Тези топки са опасни, не се виждат когато човек шофира. Трябва да се махнат!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама