Изминаха 33 години от падането на авторитарния режим на Тодор Живков

10.11.2022 / 09:00 5

Стопкадър и видео You tube, Rovelist Robsan

На този ден България винаги се сеща как посрещна зората на своята демокрация.

Днес отбелязваме 33 годни от падането на авторитарния режим на БКП и Тодор Живков. На 10 ноември 1989 г. на пленум на ЦК на БКП Живков е свален от власт. Датата се възприема като начало на прехода на България към демокрация и пазарна икономика.

Тласък на демократичните промени в Изотчнa Европа дава падането на Барлинската стена, което се отбелязва на 9 ноември, пише novini.bg.

Според други за начало на прехода трябва да се възприема 19 януари 1990 г., когато е отменен член 1. от Конституцията за ръководната роля на БКП в държавата.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Ко? Не! (преди 4 месеца)
Рейтинг: 9585 | Одобрение: -805
За съжаление така и никога не се отървахме от службите дърпащи конците. Те просто си направиха един вътрешен преврат и махнаха правешкия селяндур, но за тези 33 години в нито един момент не изтърваха контрол над властта и едрия капитал. Просто сложиха една привидна фасадна демокрация зад която се скриха. И сега всичко е в техни ръце - пари, икономика, предприятия, властови и законодателен ресурс. И въпреки всичко днес е милион пъти по-добре за всеки интелигентен и предприемчив българин от едно време. Все пак всеки може сам да определи съдбата си и развитието си както намери за добре и ако някой и нещо го възспира да си реализира потенциала тук, то той може да направи това във всяка една точна на света където намери за добре и никой не може да го спре! Познавам безброй хора успели в живота си и постигнали много от мечтите си. Такива на които никой селски партиен цървул като едно време не им определя съдбата и не им казва, че без значение, колко са умни ще работят в завода като стругари, защото той и партията така са решили.
1
0
... (преди 4 месеца)
Рейтинг: 23035 | Одобрение: 6690
...и го сменихме с друг авторитарен режим. Какво не научихме ?!
8
7
makeo (преди 4 месеца)
Рейтинг: 33603 | Одобрение: 12913
Е, поне имате в изобилие банани - понеже българската демокрация се изчерпа със свободното бананоядене.
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
1
6
Радостин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 78458 | Одобрение: -162
Превзеха ни мутрите, олигарсите, наследниците на БКП партизани и ятаци, 6-главно , бандити, крадци и убийци. Това е и до днес.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама