Изследователски център: БСП 33,4 %, ГЕРБ - 33 %

17.05.2019 / 07:37 3

Снимка: Булфото

"Патриоти за Валери Симеонов" настига ВМРО, „Коалиция за България" расте, а "Демократична България" консолидира вота на „градската десница". Това сочат данните от проучване на Изследователски център „Спектър“, проведено в периода 7 - 14 май 2019 г., възложено от Института за модерна политика. В проучването са участвали 993 лица от цялата страна, пише novini.bg.

Към днешна дата, силите на двете водещи партии сред твърдо деклариращите, че ще гласуват на 26 май са практически изравнени - БСП 33,4 % и ГЕРБ 33 %. Прави впечатление, че скандалите около управлението са разклатили периферията на ГЕРБ, докато проблемът на БСП е, че на този етап не привлича значителна подкрепа от своята електорална периферия. Наличието на много неопределили се, но възнамеряващи да гласуват, затруднява категорични прогнози за крайния изход от този двубой.

Повишава се значението на фактори като капацитет за организационна мобилизация, атрактивност на кампанията и представяне на водещите фигури в кандидатските листи в оставащите дни до изборите. Най-вероятно изходът ще се предопредели от това коя от двете политически сили ще допусне повече грешки до края на кампанията.

"Патриоти за Валери Симеонов" настига ВМРО, „Коалиция за България" расте, "Демократична България" консолидира вота на „градската десница"

Все още има много избиратели, които не са определили за кого ще гласуват, които могат да поднесат изненади на 26 май.
Броят на избирателите, които не са определили своя вот - 29,3%. Твърдо заявяват, че няма да гласуват 37,9%."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
varnabad (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18 | Одобрение: -82
ОТ ТЕЗИ ПРОСТО НИЩО НЕ ЗАВИСИ."Патриоти за Валери Симеонов" настига ВМРО, „Коалиция за България" расте, "Демократична България".СТИГА СТЕ ПИСАЛИ НЕБИВАЛИЦИ.ИЗБОРИТЕ СА ЗА ДПС ,ГЕРБ и допълване от БСП и ВОЛЯ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама