Изслушаха кандидатите за членове на СЕМ

11.07.2019 / 20:37 2

Комисията по култура и медии в Народното събрание изслуша кандидатите за членове на СЕМ. Предложените от ГЕРБ - Галина Георгиева и от БСП - Ия Петкова-Гурбалова отговаряха на депутатски въпроси, свързани с дейността на медийния регулатор, свободата на словото и образоването на младата аудитория, съобщава БНТ.Професионалният път на Галина Георгиева преминава през Нова телевизия, телекомуникациионни компании, както и дружеството за колективно управление на изпълнителски права ПРОФОН.

Ия Петкова-ГУрбалова е директор "Маркетинг и реклама" в НДК. Има опит в продуцирането на културни събития и представянето им чрез медиите. Преподава в Софийския университет. 

Галина Георгиева, кандидат за член на СЕМ, кандидат за член на СЕМ: Част от работата на СЕМ, освен надзора, е благоприятното повлияване на медийната среда. Това е и част от желанието ми аз да участвам.
Ия Петкова-Гурбалова: Бих станала член на СЕМ в търсенето на екипност, както между колегите вътре в Съвета, така и другите заинтересовани лица, разбира се, спазването на Закона.
Журналистическата етика и личната отговорност при отразяването на събитията бяха сред акцентите при представянето на Галина Георгиева. Ия Петкова - ГУрбалова предложи целево финансиране на образователното съдържание в медиите, вместо поставянето му в търговски условия. Решението кой да заеме мястото в СЕМ от парламентарната квота ще бъде взето в пленарната зала. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
61
7
n eXu s (преди 3 месеца)
Рейтинг: 189161 | Одобрение: 34911
5
0
Пешо от Виница (преди 3 месеца)
Рейтинг: 31267 | Одобрение: 13482
О тази комисия "файда йок", както казват французите от Кърджалийския край. Членовете му се изживяват като верни последователи на Игнаций Лойла от 1534г, но забравят ,че живеем в друга епоха и нрави...Усмивка

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама