Извънредно! Службите срещу корупцията нахлуха в община Варна

18.11.2021 / 12:43 5

Снимка КПКОНПИ

Тази новина е в развитие! Очаквайте подробности!

Службите нахлуха в един от последните бастиони на ГЕРБ - община Варна! 

Служители на Дирекция „Противодействие на корупцията“ в КПКОНПИ влязоха днес в община Варна. Те извършват действия на място, след "постъпила информация в сигнал относно процедура по сключване и изпълнение на договор за обществена поръчка, както и допълнителен анекс към него". Това става ясно от официално съобщение на антикорупционната комисия.

Поръчката е от 2021 г., на стойност 85 000 000 лв., отпуснати като безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда“, за закупуване на 60 броя електрически автобуси и 60 бр. зарядни устройства за тях.

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, се отнасял до данни, че обществената поръчка е манипулирана в полза на определен изпълнител и са осъществени корупционни действия от служители на Община Варна, включително от лица, заемащи висши публични длъжности. Изземва се документация и се снемат обяснения от длъжностни лица в сградата на общината.

Паралелно с това, служители на дирекция „Противодействие на корупцията“ изискват и документи от Областна администрация Варна, по повод друга проверка, с предмет промяна на статута на имоти – частна държавна собственост и разпореждане с тях, осъществено за периода 2018 г. - 2020 г.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 140335 | Одобрение: 22395
за момент се зарадвах ама като видях кои служби влизат :'(. както всички знаем работата на цацаров е да покрива корупцията на герб.
0
0
Марио (преди 2 години)
Рейтинг: 18571 | Одобрение: 3561
Просто ги заключвате и ги почвате.Ангелче
6
5
владо (преди 2 години)
Рейтинг: 14804 | Одобрение: 6744
Крайно време е нЕкой да понесе наказателна отговорност
3
1
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Бъдете спокойни Преди ДА НАХЛУЯТ всичко е било почистено и изметено Сега като са НАХЛУЛИ ще им подхвърлят нещо за да има с какво да се гореят и цирка щесвърши Това е Варна ей Градът на ТИМ и бастион на ГЕРБ Никакви изненади няма да има
Истината преди всичко

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама