КРИБ на Домусчиев с остра позиция срещу Бобокови

24.09.2020 / 14:24 2

Снимка: Булфото

Домусчиевата Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) излезе с остра позиция срещу компаниите на бизнесмените братя Бобокови, които напуснаха организацията.

Преди ден от фамилния холдинг разпространиха следното изявление на Пламен Бобоков на заседанито на КРИБ в сряда:

"КРИБ няма нищо общо с това, което беше. И отдавна вече няма нищо общо с "гласа на българския бизнес". Цялото това гробно мълчание на фона на всичко случващо се с българския бизнес днес, откритите атаки срещу публични и непублични компании и репресиите срещу бизнесмени от различни нива, в ярък контраст с истеричните призиви от страна на организацията за подкрепа и благодарност към правителството по всякакви възможни поводи, превърна КРИБ в обикновена казионна организация "на повикване". Превземането на КРИБ е само част от плана за превземане на цялата държава и видимо дотук успява."

Днешната позиция на КРИБ определя напускането на фирмите на Бобокови като "театрално-водевилно". От организацията уночняват, че при започване на досъдебно производство срещу член на КРИБ организацията не взима становище до произнасяне на присъда на последна инстанция. Освен това от работодателското сдружение на Домусчиев съзират и организирана медийна атака "от обичайната група сайтове с едни и същи опорки".

КРИБ ще продължи да гони търговците от храма, няма да допуска търговия с влияние от нейно име, злоупотреби с монополни цени на електрическа енергия, монопол над складовете за горива и оттам – монополни цени по бензиностанциите и т.н., заявяват от организацията.


Индустриалците посочват и че не са организация за тези, които тровят природата и хората, а за сериозни и достойни бизнесмени.

Братята Атанас и Пламен Бобокови заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков, бившия шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов и бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са обвинени, че са част от престъпна група. Разследването е за незаконен трафик на отпадъци. Според прокуратурата те са участвали в схема, по която опасни отпадъци от рециклираните акумулатори от завода им са оставали в България и не са били обезвреждани.


Ето и текста на цялата позиция на КРИБ по казуса с напускането на компаниите на братя Бобокови:

По повод театрално-водевилното напускане на двете фирми Приста Ойл Холдинг ЕАД и Монбат АД (третата фирма от тази група - Приста Рисайклинг АД се е самоизключила по силата на член 16.1.5. от Устава на КРИБ поради неплатен членски внос за 2020 година), КРИБ заявява своята принципна позиция, потвърдена за пореден път от Управителния съвет, а именно:

При започване на досъдебно производство срещу член на КРИБ организацията не взима становище до произнасяне на присъда на последна инстанция, независимо от това за колко важен се възприема този член. Опитите да бъде оказван натиск за нарушаване на тази принципна позиция, особено когато идва от обектите на досъдебното производство, сами по себе си говорят за своята абсурдност.

Атаката срещу КРИБ бе отразена почти едновременно, очевидно с предварителна подготовка, от обичайната група сайтове с едни и същи опорки, а всъщност между редовете отново прозира, че гроздето е кисело, защото е много високо. И точно от тази височина КРИБ ще продължи да гони търговците от храма, няма да допуска търговия с влияние от нейно име, злоупотреби с монополни цени на електрическа енергия, монопол над складовете за горива и оттам – монополни цени по бензиностанциите и т.н.

Поръчковите подвиквания в стил „дръжте крадеца“ няма да помогнат на подвикващия, няма да му донесат нов бизнес, нито да му оправят стария. Светлият бизнес в КРИБ е ежедневен труд без помощта на политици, независимо от коя институция. Това се оценява от фирмите в България по достойнство и не е случайно, че в деня на театрално-водевилното напускане, в КРИБ приехме три нови браншови организации с общо 37 члена.

КРИБ не е организация за тези, които тровят природата и хората, КРИБ е за сериозни и достойни бизнесмени. Точно те са „Гласът на българския бизнес“ и ще продължат да бъдат този Глас.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
хабиби (преди 6 месеца)
Рейтинг: 2948 | Одобрение: 728
"...КРИБ ще продължи да гони търговците от храма..." Това някакъв майтап ли е? Та те вътре всички са търговци. Буквално! А те щели да ги гонят? Ами да се самозакриват. То и без това от тях полза няма.
Избори за Велико Народно Събрание и нов политически ред в държавата!
5
0
Мракобес (преди 6 месеца)
Рейтинг: 17129 | Одобрение: 3309
Какво изречение само: КРИБ ще продължи да гони търговците от храма ?!?!?!?? - хахахахахаха, масоните дрънкат ;)
МУТРИ ВЪН!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама