Какво точно значи обещанието на Портних, че „бул. „Левски“ във Варна ще е готов през април? Едва ли ще ви хареса... (снимки)

13.02.2019 / 12:49 38

снимки: "Петел"

Кметът на Варна започна новата година с обещание, че новото трасе на бул. „Васил Левски“, станало сензация с мащаба на строителство и най-вече с цената си от 113 млн. лева за 3,1 километра, ще е готово през април. Но това, което ще се случи няма да е точно според очакванията на варненци.

Да, по трасето на булеварда наистина се работи усилено, но забелязали ли сте къде приключва то?

Целият поток от автомобили се насочва в частта си към езерото в кръговото на ул. „Девня“ под Максуда.

Мястото е добре познато на варненските шофьори, защото е доста натоварено. Естествено, да се насочи целият трафик по мащабния нов булевард не решава нищо, само ще доведе до сериозни задръствания.

Естествено, това е ясно на проектантите и те предвидили решение – ново, по-широко кръгово кръстовище. То обаче няма как да е готово през април, защото още не започнато, а да бъде завършено за два месеца... това изглежда меко казано нереално.

Особено ако се сравни с темповете, на които се работи на други натоварени пътни отсечки в града.

Според една визуализация то ще изглежда така:

Но пък според друга, ще е такова:

Както често се случва, обяснението от кмета Иван Портних не беше много конкретно. Той коментира, че проектът е претърпял промени, защото са намерени по-добри решения, но е каза какви. По същия начин обяви, че в крайна сметка проектът ще поскъпне, но не каза с колко.

При всички положения, реалната прогноза е, че кръговото на новия булевард с ул. „Девня“ ще е готово по-скоро през есента.

Ако пък от общината все пак наистина решат да работят „ударно“, и през нощта, както стана ясно наскоро от един репортаж, резултатът е твърде възможно да не е много добър. За съжаление, какво ще е решението, може само да се гадае.

Остава ни само да се надяваме, че след всички вложени пари и изтърпени проблеми, новото трасе все пак ще постигне целта, с която беше започнат. А именно – да реши проблемите със задръстванията във Варна.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
гарфилд (преди 2 години)
Рейтинг: 41457 | Одобрение: 15187
Без кръгово кръстовище при ул.Пеячевич,ще стане мармалад и половина.И Стивън Кинг,ще му е трудно да го опише.
10
2
1007 (преди 2 години)
Рейтинг: 11850 | Одобрение: 4575
Пак поредната лъжа !
27
10
Atna (преди 2 години)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 2239
2 сантиметра асфалт. Браво!
41
8
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 85991 | Одобрение: 38116
гледам навсякъде пишат крадяло са, корупции морупции обаче никой нищо конкретно не предлага. Ето този проект е 113 милиона за 3 км. Може всичко да е наред и много лесно да се разбере. Не вярвам прокуратура или някой друг да се заеме, докато са ГЕРБ на власт, но няма ли един журналист в тоя град да зададе въпрос на фирмата изпълнител колко са й разходите и колко й е печалбата от тези 3 км? Да се види тия разходи за какво са. За заплати на работниците ли, за гориво ли, за ремонт на машините ли. Къде са отишли тия 113 милиона и колко са спечелили.
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
67
16
Варна (преди 2 години)
Рейтинг: 85991 | Одобрение: 38116
Браво Кмете. Само за 37 милиона на километър реши най-големия проблем на варненци как да стигат от максуда до пикадили парк с 3 минути по-бързо отколкото досега. 
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама