Калоян Паргов: С Мая Манолова можем да победим ГЕРБ

11.09.2019 / 17:12 3

Уважаеми другарки и другари, делегати на заседанието на 13-ата конференция на Софийската градска организация на БСП. Уважаеми гости и журналисти, в навечерието сме на местните избори отново. За пореден път влизаме в битка с нашия дългогодишен опонент - ПП ГЕРБ. Този път е различно. Този път сме близо до онова, което във времето назад бихме определили като чудо, а именно победата.


Това заяви председателят на градския съвет на БСП-София Калоян Паргов по време на софийската градска организация на социалистите, съобщи Novini.bg

,,Пробив не може да се направи с партийна кандидатура, поне на този етап. Трябва ни кандидатура с широка подкрепа, а не тяснопартийна. Няма защо да се заблуждаваме, че кампанията ще бъде честна. Няма защо да се заблуждаваме, че тази кампания ще се води с почтени средства. Обратно стана ясно, че ще бъде изключително мръсна, безкруполна и дори брутална. Бе направено всичко, което може да ни постави в неравностойна позиция", каза още Паргов.

Той даде пример с промените в Изборния кодекс и орязаната държавна субисидия.

,,Тактиката на опонента ни е да използва всички средства, за да ни спре по пътя, по който сме поели. Ще използва лични компромати, както няма да пести познатите подходи за злепоставяне на опонентите. Единствената възможност да нанесем съкрушителния удар на ГЕРБ е кандидатурата на Мая Манолова'', отбеляза Паргов.

,,На местните избори досега сме се представяли по различен начин - имали сме възход, претърпявали сме и загуби. В София всичко е заредено с политическо напрежение. Тук се формира поведението на институциите, тук се раждат идеите. БСП винаги се отличава с най-прогресивните идеи за развитието на обществото. Ето защо първата ни работа е да върнем доверието на хората. През последните години София загуби образа си на общност'', подчерта той.

,,Гражданите не са доволни от работата на Общината. Софиянци искат по-високо качество на живот, искат да се чувстват добре и сигурно. Искат да дишат чист въздух, искат да имат уреден транспорт. Те не получават отговори от общинската управа, което нагневята масово желание за промяна. Нашата подкрепа се разширява, а това е възможност за поемане на политическа отговорност'', допълни Паргов.

,,Смисълът на нашата борба е именно промяната. Това ще бъде задачата на кандидатите за общинските съветници, работата ще бъде тежка и отговорна. Трябва да проявим мъдрост и деловидност при избора на екипа, който ще изберем'', каза още лидерът на БСП-София.

Калоян Паргов отчете също факта, че срещу тях стои една разединена десница, чиито противоречия са дълбоки и непреодолими.

,,Да, факт е, че имаме непреодолими различия с градската десница, но по отношение на егологичната програма, борбата с корупцията, замърсяването на въздуха ние сме на едно мнение. Ето защо е възможно да се подкрепим на втория кметски тур, което би било нещо ново'', обяви той и добави, че целта през социалистите е ликвидиране на абсолютната доминация на ГЕРБ в Общинския съвет.

Паргов напомни, че по време на Европейските избори БСП е получила подкрепата на над 83 000 софиянци, което е знак, че гражданите искат промяна.

,,В район ''Младост'' тогава станахме първа политическа сила. В ''Люлин'' разликата с ГЕРБ беше само 1000 гласа при положение че там живеят около 100 000 души. В Банкя пък разликата беше едва 500 гласа в полза на управляващите. Разбира се, победата на изборите минава през всички райони, така че ние ще имаме възможността да ограничим значително влиянието на ГЕРБ'', сподели Паргов."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
Blue hills (преди 8 месеца)
Рейтинг: 28090 | Одобрение: 12545
Има шансове Майчето, но няма да бъде лесно. Дано успее, че поне отнякъде нещо да просветне. Иначе след още няколко години ще сме на дъното на всички класации и ще продължават да ни лъжат нагло как процъфтяваме.
25
11
милен (преди 8 месеца)
Рейтинг: 9890 | Одобрение: 1300
 Нексусе, комунистическа подлого, със всяка твоя драсканица, добивам все по ясна представа за психологическият ти портрет, и все по ясно става как се стремиш, въз основа на надниците си, да натикаш в ъгъла на безизходицата, трудолюбивите Българи и пенсионерите, които построиха Държавата, като ги наричаш ОБЩИ РАБОТНИЦИ, СКЛАДАДЖИИ, ПРОЛЕТАРИИ, ДЕБИЛИ, СЕЛСКИ КРАНТИ, за да изпъкват комунистическите, мързеливи изчадия и да крадат народни пари с които да ти увеличават надницата, след като денонощно дремеш на компютъра си и всяваш хаос и отказваш съвестните хора да си изкажат мнението а се занимават само с отрепка като теб и многото ти регистрации.    

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама