Камери показаха взривяването на Стъкления мост в Киев с пешеходци на него

10.10.2022 / 14:25 11

Кадър Нова 

Русия удари безразборно десетки цивилни обекти днес в Украйна. 

Охранителни камери запечатаха момента, в който пламъци поглъщат пешеходния Стъклен мост в Киев в понеделник. Съоръжението се намира на едно от най-популярните туристически места в града. 

На кадрите се вижда експлозията, която разтърсва съоръжението. То остава цяло, под него обаче се образува кратер. 

По-рано днес серия от мощни експлозии избухнаха в централната част на Киев. Оцелени от руските ракетни удари бяха паркове и туристически локации. Според президента Володимир Зеленски, атаките са били с цел да “убият колкото се може повече хора”.

Украинският министър на отбраната съобщи, че до обедните часове в понеделник са били изстреляни 81 ракети от руска страна, а украинските сили са свалили 43 от тях. При ударите са загинали 5 души, а други 12 са ранени, съобщиха от полицията в Киев.

Русия ще реагира сурово, ако украинските власти продължат да организират "терористични атаки". Това заяви Владимир Путин на заседание на Съвета за сигурност, цитиран от The Guardian.

Държавният глава обвини Украйна, че се опитва да взриви участък от газопровода "Турски поток". "Бяха извършени редица терористични атаки и опити за нападения срещу електрическата и газовата инфраструктура на страната ни, включително опит за бомбен атентат в участък от газопреносната система "Турски поток", каза Путин. 

Медведев за Кримския мост: Директно унищожение на терористите, поръчителят е Украйна

Той подчерта, че киевските власти стоят зад експлозията на Кримския мост, пише "Труд".

"Данните от експертизите и оперативната информация сочат, че взривът от 8 октомври е терористичен акт. Терористична атака, целяща да унищожи гражданската критична инфраструктура на Русия. Също така е очевидно, че украинските специални служби са поръчали, организирали и извършили терористичния акт", изтъкна руският президент.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
4
makeo (преди 3 месеца)
Рейтинг: 33617 | Одобрение: 12927
Вече са около 16 града, да. От вчера сутринта. 🙂 Което прави "варианрите" ти още повече да издишат. Масирана атака с над 200 ракети вече - а цивилните жертвия - една шепа. Ракерите са ударили целите си - критичната инфраструктура. Един от началниците на украинското гестапо са праснали в движение, както е бил в джипа, друг, висш военен - също. 🙂 А врелите ти некипели за изверги, Сирия и темподобни локуморазпъвания не ме интересуват. Коментарът ми касае "вариантите" ти. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
0
3
Ко? Не! (преди 3 месеца)
Рейтинг: 9022 | Одобрение: -748
Докладвани са ракетни удари по поне 16 големи украински градове а не 5 и има изстреляни поне 83 ракети. Около половината са свалени от ПВО-то. Новия изверг назначен от Путин за ръководител на СВО (интересно защо му е нов след като всичко върви по план?) си идва със стратегията, която знае и е прилагал в Сирия. Бомбиш наред и да не ти пука. Ама и какво ли може да се очаква от човек, който самите руснаци два пъти са вкарвали в затвора.
9
2
makeo (преди 3 месеца)
Рейтинг: 33617 | Одобрение: 12927
ТВОИТЕ "ВАРИАНТИ" много издишат. 🙂 Масирани ракетни удари по пет големи града - Киев, Днепър, Житомир, Хмедницки, Лвов - едва три ли, пет ли цивилни жертви. 😉 Ако руснаците умишлено искаха да трепят цивилни - има достатъчно цели, дори само една ракета е достатъчна за десетки, че дори и стотици цивилни. 🙂 За удара по обект на Министерството на отбраната на Украйна по време на срещата там укропитеците все още мълчат. Та, опитай пак, както казах - "вариантите" ти издишат. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
1
5
Ко? Не! (преди 3 месеца)
Рейтинг: 9022 | Одобрение: -748
Вариантите са два и двата обаче не говорят добре за "непобедимата" червена армия. Първия е, че умишлено целят гражданска инфраструктура паркове, улици, дори детски площадки по центровете на градовете за да си отмъстят на кримския мост. Да отмъщаваш на военни, като убиваш цивилни е долна гнусотия. Втория вариант е да са целили военни обекти в същите тези населени места и да не са ги уцелили поради некадърността си и неточността на собствената си артилерия и некадърни военачалници. Срамът от това за тях е същия.
7
1
уйчо (преди 3 месеца)
Рейтинг: 70430 | Одобрение: -3470
Не е Путин, метеорит беше. А следващият ще нацели оня плакат в Киев с горящия мост, дето си правят селфита.
3
4
ас (преди 3 месеца)
Рейтинг: 115105 | Одобрение: 20515
това ми изглежда много инсценирано. първо къде са тея пешеходци за които неска цял ден приказват???? на камерите се видя само един човек и то толкова далече че имаше време да погледа експлозията преди да се замисли да побяга малко. и друго как така в рисия моста се разпадна от един камион а тука моста само малко се разклати?
13
5
makeo (преди 3 месеца)
Рейтинг: 33617 | Одобрение: 12927
Товарищ Дебилчев, вие които си спомняте, имате проблем с паметта. 🙂 Ветровете ги засяха киевските корумпирани марионетки 8 г. по-рано, под режисурата на американците и англичаните. А на 24-ти февруари на Путин му се изчерпа търпението. Нещо, а? 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
3
13
MrBean (преди 3 месеца)
Рейтинг: 108533 | Одобрение: -717
Товаришч Маке,доколкото си спомняме на 24 февруари бурята я зася Путин...нещо...а?
14
6
makeo (преди 3 месеца)
Рейтинг: 33617 | Одобрение: 12927
На терор се отговаря със стократно по-страшен ответен терор! Марионетният киевски режим пося и не спира да сее ветрове. Ще жънат бури, урагани, апокалипсис. Извършват терористични актове и се смеят, правят се на интересни и пускат тъпи иронични статуси из асоциалните мрежи. Сега смешно ли им е? Защо не се смеят? 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
2
5
Ко? Не! (преди 3 месеца)
Рейтинг: 9022 | Одобрение: -748
Когато една армия която и да е тя нанася удъри на противника единствено с цел отмъщение и не я интересува дали удря военни или цивилни цели и удря масирано по центровете на всички големи градове, това лично за мен може да се окачестви единствено, като тероризъм!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама