Къмпингуваме по нови правила

01.06.2021 / 12:39 4

снимка pixabay

По нови правила ще къмпингуваме по Черноморското крайбрежие извън категоризираните къмпинги, предаде Нова тв.

Те са определени в проект на Наредба за условията и реда за определяне на местата за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани в зона "А" и в зона "Б" съгласно Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, извън територията на морските плажове, пясъчните дюни и категоризираните къмпинги. Тя трябва да бъде издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на земеделието, храните и горите, министъра на околната среда и водите и министъра на туризма, съобщават от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

С проектонаредбата се определят както допустимите места за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани, така и правилата за устройването им, ползването им и престоя в тях, съгласно изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Местата за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани могат да се обособяват в поземлени имоти или в части от тях, собственост на държавата, на общините, на частни физически или юридически лица, в горски територии или в земеделски земи, както и в незастроени имоти, включени в границите на урбанизирани територии, без промяна на предназначението им. Специално за земеделските земи, местата за палатки, кемпери или каравани могат да са само в земи, които са трайно необработваеми и които не се отдават под наем или аренда. Те не могат да попадат в границите на защитени територии с категория резерват, природна забележителност, поддържан резерват и защитена местност.

Местата за временно разполагане няма да се категоризират като къмпинги по смисъла на Закона за туризма. В тях освен палатки, кемпери и каравани, могат да се поставят само архитектурни елементи за обслужване на отдиха и туризма без търговско предназначение като кътове за отдих, беседки, заслони, пейки, маси, информационни табла, чешми, дървени огради, скари и други, които не представляват строителство по смисъла на Закона за горите и на Закона за устройство на територията.

Обособените места ще трябва да имат осигурени транспортен достъп, охрана, преносими химически тоалетни и сметоизвозване.

Предвижда се обособяването на местата за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани да се разрешава със заповед от кмета на общината за срок до 3 години във времевия период от 1 май до 30 септември.

Проектът на наредбата може да бъде намерен в секция „Проекти на нормативни актове“ на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и в Портала за обществени консултации.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Plachkov (преди 1 месец)
Рейтинг: 2929 | Одобрение: 1209
И това удоволствие омазаха едно хубаво. 
3
0
kaka (преди 1 месец)
Рейтинг: 28581 | Одобрение: 4446
Морето са хората , мракобесе и само те могат да "треснат",такива диктатори и самозабравили се тикви като тиквата.Това което се случи на площада в София по време на митингите хората го правят редовно и доста често в Европа и по света когато има неправда.И никаде няма тоя феномен ""мирен протест"".Това го измислиха комунягите за да не си развалят комфорта.А един велик герой на Сервантес е казал: ,,Свобадата Санчо е на върха на бойното копие"
1
0
Мракобес (преди 1 месец)
Рейтинг: 26129 | Одобрение: 5349
Ммм да -ама свободата е само за кокошките, кравите и т.н. се оказва! Животните вече са с повече права от нас! Кога ли ще тресне едно яко земетресение и морет да се надигне ,че да помете всичко! Тоя свят почна да става мнооого извратен!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
3
0
kaka (преди 1 месец)
Рейтинг: 28581 | Одобрение: 4446
Това е все едно да поставиш правила в интернет пространството! И двете се считат все още за част от СВОБОДАТА.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама