Каракачанов и Найденов: Ветото на Радев беше правилно

05.12.2023 / 11:25 6

Кадър Нова тв

Според Найденов е трябвало да се чуят аргументите, а машините не са ползвани над 40 г. за справяне с бедствия

Бившите военни министри Красимир Каракачанов и Ангел Найденов смятат, че ветото на президента Румен Радев, наложено върху решението на парламента да предостави бетеери от МВР на Украйна, е правилно. Според тях така могат да се чуят повече аргументи в парламента. Мнението си те изразиха в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според Красимир Каракачанов Украйна ще продаде бетеерите на друга страна. „Бих ги продал половината, сега цената им е минимум половин милион лева на бройка. С тези пари ще отремонтирам останалите машини, които могат да бъдат използвани за гасене на горски пожари, за охрана на границата. Те са непригодни за съвременни военни действия. Украинците ще препродат бетеерите някъде в Африка”, смята Каракачанов.

Според Ангел Найденов предоставената от страни от ЕС военна помощ (на Украйна), се покрива от фондовете на ЕС. България също прави вноска в тези фондове и част от пакетите, предоставени от България, се заплащат. Страната ни ще получи част от стойността на средствата за тези машини, каза Найденов. По думите му машините не са използвани повече от 40 г. и трудно биха били използвани в този момент.

В отговор Каракачанов каза: „Като не стават за нищо, защо ги даваш на Украйна”. „Никакви милиони няма да се преведат на България”, смята той. Според него от това вето няма да произлезе нищо, защото: „обществото „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и е твърдо решено да жертва всичко, включително и интересите на България, за да решава своите персонални проблеми. „Това е поредният акт на натегателство”, смята Каракачанов.

„Машините са слабо защитени, с ниска маневреност. Украйна има проект за модификация на подобни машини, но се отказаха, защото е нерентабилно съответното модернизиране”, каза Найденов. Според Каракачанов тези машини са идеални за справяне с бедствени ситуации и за охрана на границата.  За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Серж (преди 2 месеца)
Рейтинг: 150678 | Одобрение: 29268
Ветото е не само правилно! То е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! Лошото е, че няма как да мине при толкова много национални предатели в НС...Болест
1
2
ас (преди 2 месеца)
Рейтинг: 145632 | Одобрение: 22997
ха ха ха оня ден(преди няколко години) рекламното лице на била обвиняваше Президената Радев в държавен преврат защото си позволи да вдигне юмрук срещу мафията в политиката а сега бил правУхиленУхиленУхиленУхиленУхилен.
6
1
kris (преди 2 месеца)
Рейтинг: 330178 | Одобрение: 51808
БТР-60 ПВ-МД1 както предлага Президентът са идеални  за границата, или поне 150 от 700те които има МВР,  преоборудвани с двигатели Куминс 250 коня наместо двата ГаЗ 40П по 90 коня по ПЛАН-2015та година.....На границата не се водят сражения, че да им гледаме тънката 9 мм броня.....Бронетранспортьорите имат 80 км/ч по шосе и 55 км/ч по терен, плюс – те са амфибийни......На границата унищожиха заставите и тези  БТРи ще служат не са мо за дежурство, но и за заслон......Твърдо подкрепям идеята ДА НЕ СЕ ДАВА НАША ТЕХНИКА на Окрайна, а да си я ползваме ние....................................................................................................................................................
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
5
Вин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 4717 | Одобрение: -638
Казва агент Иван - шкембе войвода или Билата! Нали беше вицепремиер и военен министър, точно когато ни спасяваха от "милиони мигранти" с Валери Симеонов - оградата, защо не ги включиха в акциите тези "ценни" БТР-ри?!
4
0
kjk (преди 3 месеца)
Рейтинг: 36308 | Одобрение: 4103
Същата работа стана и с танковете които подарихме на македонците!!!Остава и украинците да почнат да ни плюят като макетата.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама