Караянчева: БСП като не виждат заплаха, защо си отмениха всички конференции по места?

27.03.2020 / 08:53 4

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Ако се наложи, мога да свикам Народното събрание за 24 часа. Това разкри в студиото на "Нова телевизия" председателят на парламента Цвета Караянчева.

"Парламентът работи в извънредна ситуация, нито има диктатура, нито нещо друго. Това, което говори опозицията, е безпочвено. Освен нас, има още много служители, журналисти, администрация. Ние не можем да осигурим след всеки народен представител, който пипне бравата, да се дезинфекцира. Комисиите продължават работа, защото са от по 20 човека. Залите могат да поберат 100 човека, така че могат между депутат да са на 2-3-4 метра. В парламентарната зала нарушаваме всички норми, работим повече от 15 минути в едно затворено помещение. Аз не мога да бъда спокойна когато виждам колегите един до друг, това са хора, които имат различни контакти. Ако се наложи, за 24 часа мога да свикам Народното събрание. Ако днес се появи някакво предолжение, утре мога да събера парламента", каза тя.

"Питам опозицията - ако няма заплаха, защо г-жа Нинова спря конференциите си по места. Защо не направят голямата си конференция за избор, след като всичко е... пушилка. Ситуацията е много динамична и трябва много адекватно да действаме. В такава ситуация никога не сме се намирали. Аз не мога да изключа вентилацията в Народното събрание, а тя носи различни вируси. Няма как да осъществим гласуването онлайн, защото в Констисутицята пише то да е лично и явно. България е за първи път в такава ситуация - изправена срещу невидим враг. Това, което направи президентът - излизайки и отново предъвква стари теми, критикува. Нека да критикува, но дава и конкретни неща", коментира още Караянчева.

Запитана за думите на премиера Борисов, че не са се чували с президента след думите му от неделя, тя отговори: "За какво да се чуват? Какво зависи от президента? Добре, че беше примиерът да му се обади и да отиде на среща, за да го запознае с обективната ситуация. Мен президентът ме покани миналата седмица и аз отидох, макар че всеки има противоречия, ние сме институции и трябва да си говорим. Но не може в криза вместо да даваш съвети да помагаш, да правиш срещички. Не може на 3 март да  говориш за два вируса подигравателно. Какво стана след 2-3 дена?".

"Не съм очаквала от българските граждани да бъдат толкова единни и дисциплинирани. Аз съм избрана от Кърджали, след първия случай вчера всички в коментарите го подкрепиха, вместо да го нападат", каза още тя.

 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
някой (преди 1 седмица)
Рейтинг: 11217 | Одобрение: 2662
Колко е елементарна и злобна, и това "нещо" е на висш държавен пост. Срам е за нацията ни, но като знаем кой я е поставил там, както и какъв е цялостния капацитет на "слънцето" и всичките му лакеи, какво друго може да се очаква от нея. Явно медиите услужливо "канят" такива бедни душици, за да им поддържат изкуствено "авторитета", или да разсмиват зрителите си, поради липса на други комедийни актьори. Признак на простотия е да питаш, защо са спрели провеждането на някакви си конференции, дали не е чела мерките за сигурност на кризисния щаб, или на когото и другиго да са решенията, да ограничи народа. Това все пак е масово събиране. Мале, колко глупост лъха от тази женица.
1
4
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 27515 | Одобрение: 4440
Народното Събрание за мен е бандата на МЕНДА§МЕНТАта,всички решения които вземат са написани преди това в сараите и ДС. НС незабавно трябва да се разпусне,и да не се събере,. Примерите са всекидневно. Решава кризисния щаб нещо,тия веднага се събират и решават съвсем обратното.Така е защото това е КОЛЕКТИВНА БЕЗОТГОВОРНОСТ.
3
4
Чичо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 31476 | Одобрение: 4136
Пекинската патица започна да става все по-нагла.
2
3
4udovi6teto (преди 1 седмица)
Рейтинг: 23857 | Одобрение: 7297
Какво зависи от президента? - този въпрос от устата на Караянчева вече е цинизъм.Гняв
Валери Станков
2
8
kaka (преди 1 седмица)
Рейтинг: 9546 | Одобрение: 2096
Комунягите са постоянни терористи така ,че не ги гледай те са зависливи и гадни ,спирачка на всяко добро дело..С такова съревнование като Левски и ЦСКА трябва да се престане.Гледайте вие какво правите за народа който ви е гласувал доверие иначе ставате като тях.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама