Кастрират улични котки във Варна

11.09.2023 / 12:53 6

Снимка Булфото

В морската столица решиха как да се справят с обществен проблем.

Кампания за кастриране на улични котки ще стартира скоро във Варна. Акцията ще бъда реализирана от местното сдружение с нестопанска цел „Десети живот“ и изцяло със средства от дарения.

Ситуацията с уличните котки във Варна е тревожна и изисква незабавна намеса. Популацията им нараства с изключително бързи темпове, изтъкват от сдружението. По техни изчисления мустакатите четириноги във Варна са около 100 хиляди ( по формулата, че на 10 жители на града се падат по 3 котки). 

Приоритетно ще бъдат стерилизирани женските, тъй като една улична котка през целия си живот може да роди до 200 котенца, а цялото ѝ потомство за 7 години да наброява до 4 200 котки, изтъкват от сдружение "Десети живот", пише darik.bg.

Сдружението има разрешение от Община Варна да кастрира по хуманен метод безстопанствени котки във Варна. Има и подписан договор с ветеринарна клиника, в която ще се кастрират животните и при необходимост ще бъдат лекувани.

Средствата за кампанията по кастрация се набират чрез дарения. Парите се събират в платформата „podkrepi.bg“, а първоначалната цел е 5 хиляди лева. Кампанията започна преди две седмици, като близо 4000 лева вече са събрани, благодарение на около 80 дарители. Кампанията по кастриране ще започне веднага след като бъдат осигурени всички средства. Очаква се това да се случи съвсем скоро. 

Ако кампанията е успешна ще има и други подобни, уверяват от "Десети живот". За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Радостин (преди 2 месеца)
Рейтинг: 110947 | Одобрение: 2462
Само ще вземат пари от хазната, кастрачите.Уличните котки дращят и   бягат и никой няма да ги гони , ЗА КАСТРАЦИЯ. Уличните кучета ,уж кастрирани също се въдят безконтролно.
Всеки да си получи заслуженото !
4
6
MARK (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1361 | Одобрение: 336
ПИША НА КИРИЛИЦА, КОЛКО ТЪПА СИ ЗА ДА ХВАЩАШ ГЪЛЪБИ И ДА ГИ КАСТРИРАШ? АМИ ХВАНИ И ГЛАРУСИТЕ, АКО МОЖЕШ ДА НЕ ТИ СЕРАТ НА ТЪПАТА КРАТУНА!
4
3
Пиша на кирилица (преди 3 месеца)
Рейтинг: 5804 | Одобрение: 609
Ако комшията ти отглежда гълъби на покрива на блока и осира 10, входа пиши на който и да е районен кмет и ще видиш резултата.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
4
7
kaka (преди 3 месеца)
Рейтинг: 68696 | Одобрение: 8781
Някой взеха бизнеса в свои ръце като момите от оптики леонардо кастрират котките и после ги продават в чужбина.Никой няма право да се меси в природата. И това с гълъбите е вярно и готино защото гълъба е паразит също като осите и плъховете.
6
5
Пиша на кирилица (преди 3 месеца)
Рейтинг: 5804 | Одобрение: 609
Трябва да се кастрират гълъбите, а не котките.
Светлината колкото и да бърза когато пристигне заварва тъмнината.
3
2
ас (преди 3 месеца)
Рейтинг: 140335 | Одобрение: 22395
кастрите те друг път. всички знаят че това е само крадене на при.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама