Катастрофа в София: Миг преди смъртта моторист и спътникът му летят като кукли

05.10.2021 / 14:54 17

Кадър Нюз бг

Последните секунди от живота на моторист показва смразяващо видео от бруталната катастрофа на 2 октомври на бул. "Владимир Вазов" в София.

Тежкият инцидент стана в събота - 2 октомври, на столичния булевард "Владимир Вазов", предаде Блиц.

Появиха се и кървави снимки от мястото на инцидента.

Днес обаче във фесйбук групата "Катастрофи в София" бе публикувано смразяващо кръвта видео, заснело точния момент на катастрофата.

От кадрите се вижда как моторът се сблъсква с джипа. Секунди след това във въздуха, като парцалени кукли, политат мотористът и спътникът му.

Мотористът е загинал на място. Спътникът му е в тежко състояния с опасност за живота. 

Мъжът, споделил видеото призова да се пазят мотористите на пътя: "Пазете мотористите, хора! За жалост повечето от тях не умеят да се пазят сами". 

Все още няма официална информация по чия вина е станало смъртоносното меле.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Уйо (преди 1 месец)
Рейтинг: 38894 | Одобрение: 8104
Този донор, наистина е убиец с умисъл. Не е трудно да се сметне скоростта по време на удара. Изтегля се видеото, броят се кадрите от появяването на мотора до удара и се делят на кадрите/сек (framerate) на видеото (24, 25, 30 или други). Получават се секундите. После разстоянието (ако се знаe, но може и да се измери във видеото) се дели на времето и се получава скоростта в м/с.  Умножава се 3.6 и се получава скоростта в км/ч. До Мракобес: писаха, че жената е починала.
3
3
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 222751 | Одобрение: 20146
Преди десетина години една 16 годишна пикла не спря на стоп, но спря точно в моята лента и след челния удар прелетях над колата и около 8-10 метра.....Скоростта ми беше около 30 км/ч в момента на удара, тъй като вече намалявах за секцията и набих спирачки.....Това летене на видеото говори, че моторът се е ударил с не по-малко от 80-100 км/ч предполагаемо, като не знаем дали се е опитал да спре въобще, както и срещуположната скорост на колата....На мен ми прилича, че мотористът е навил масура да хване зеленото, но не е успял.....Този в Стара Загора също е бил летящия холандец и както някой коментира преди мене, кръстовищата НЕ са място да показваме кой, колко лимки има в шлема си.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
0
Ванката (преди 1 месец)
Рейтинг: 11200 | Одобрение: 2525
Понякога моторите няма как да ги видим, защото "спазват ограниченията"! Секунда невнимание и вече избръмчава покрай теб с минимум 150. А този полет дали ще се случи с 50 километра в час? Опитвам се да пазя мотористите, но като видя такива с тиксо на номерата просто не знам какво да кажа в случая за тях! Познавам хора мотористи, които не са говеда и за това не казвам, че всички са такива, но голям процент са чаршафи, както ги наричат полицаите!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
4
2
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 36086 | Одобрение: -20139
Уйчо, в клипа се вижда, че преди да светне зелената стрелка всички стоят на червено, дори и момичето с колата, но след като светва зелено те тръгват, явно моториста е захапал червеното и тя не е съобразила, че мотора няма да може спре...
1
4
Мракобес (преди 1 месец)
Рейтинг: 33473 | Одобрение: 6583
Да -не винаги датите на регистратора са настроени. Ама жалко, че са махнали клипа! Такива клипове трябва да се пускат всеки ден на мотористите! Защо го крият. Само вижте какъв удар нанесе на колата! Под клипа коментарите бяха ,че е карало момиче колата и че е можела и тя да загине. Мотора е минал на червено са писали и ако е карал с 50 щеше да има време да си види светофара и да види и колата!!!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!
0
3
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 45932 | Одобрение: -6528
Може на регистратора да му е избягала датата, това не е доказателство, а и петела го изтри вече.
1
0
хабиби (преди 1 месец)
Рейтинг: 4650 | Одобрение: 1055
На някой не му ли направи впечатление, че на видеото дата е 26 Юни 2021???
2
2
Нено (преди 1 месец)
Рейтинг: 10674 | Одобрение: 2929
Како, така ще е докато мотористите (а и някои авто-джигити) се мислят за безсмъртни или извънземни......"аз съм велик и това на мен не може да се случи".
4
1
Голям праз (преди 1 месец)
Рейтинг: 15320 | Одобрение: 2930
Ако се загледате в клипчето, в момента на удара светофара пред камерата свети "зелено" за десен завой, и "червено" за ляв завой( светофара в далечината)!!! Колите отдясно - наляво се движат нормално, и колата за завяй наляво тръгва да завива!!! Вероятно има секция за ляв завой на светофара вляво!!!  Това означава, че моториста е минал на ЧЕРВЕН СВЕТОФАР!!! И, както изглежда, е карал с поне 100км/ч, последствията са ясни!!!
2
0
:) (преди 1 месец)
Рейтинг: 30159 | Одобрение: 7914
Ем, моторяги.. чистят се по пътя, после - все някой друг им е виновен. 
3
3
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 45932 | Одобрение: -6528
Като се загледах пак,  свети дясна секция, другите светофари са червени, може би и автомобилът е бил на зелена стрелка за ляв завой, а моторът се е опитал да мине на жълто-оранжево.
6
0
kaka (преди 1 месец)
Рейтинг: 34311 | Одобрение: 4976
Гадост ! До кога няма ли да има край на това! Тези хора няма ли да се вразумят ,че на кръстовище се кара бавно и едва на зелено се тръгва.
8
1
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 90054 | Одобрение: 38814
това с отнетото предимство може да важи единствено ако мотористът кара с по-малко от 50 км в час, колкото е разрешената скорост
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
3
7
уйчо (преди 1 месец)
Рейтинг: 45932 | Одобрение: -6528
Е как да не е ясно кой виновен, също като в Стара Загора, автомобил при ляв завой отнема предимството на моториста.
7
7
Мракобес (преди 1 месец)
Рейтинг: 33473 | Одобрение: 6583
Изобщо нямам намерение да пазя мхльовци, които сами не се пазят!
МУТРИ ВЪН! Девиз на ГЕРБ: Крадене! Крадене! Крадене! Това са троловете в политиката!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама