Кирил Ананиев: Независимо кое правителство ще управлява, бюджетът ще издържи цялата 2021 г

23.12.2020 / 21:36 3

Снимка: Булфото

"Независимо от това кое правителство ще управлява, този бюджет ще издържи за цялата 2021 г.". Това увери в предаването "Бизнес.БГ" по БНТ финансовият министър Кирил Ананиев.

Бюджетът по нищо не се различава от философията на останалите бюджети на страната и това е разбираемо, защото в нег са включени всички политики и програми на правителството, обясни Ананиев.

По думите на финансовия министър, това, което е различно в бюджета за 2021 година са мерките, които се предприемат срещу пандемията от коронавируса.

Въпроси като работата, заплатите, социалните мерки, подкрепата на бизнеса - чрез тяхното решаване трябваше не само да гарантираме изпълнението на мерките, но и финансовата стабилност на държавата, обясни министърът.

По същество този бюджет няма много алтернативи, защото и пред обществото, и пред работодателите, и пред синдикатите стоят едни и същи проблеми, които трябва да решаваме.

С мерките на правителството ние спасихме хиляди, а в някои случаи и стотици хиляди хора, както е с 60 на 40, каза още министър Ананиев.

Ако мерките не съществуваха, щяхме да сме на равнището на западноевропейските държави, където дефицитите в бюджетите са над 10%. При нас дефицитът е най-нисък в целия ЕС, подчерта финансистът.

Искам да ви уверя, че независимо от това кое правителство ще управлява, този бюджет ще издържи за цялата 2021 г, ако стане по-страшна пандемията, категоричен е Ананиев.

Финансист номер 1 коментира и приемането на България в еврозоната.

Подкрепям управителя на БНБ, който спомена, че от 1 януари 2024 г. може да станем член на Еврозоната. Считам, че при спазване на плана за действие, ние ще влезем най-късно на тази дата, каза в заключение финансовият министър.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
nimfa1925 (преди 2 години)
Рейтинг: 16160 | Одобрение: 3330
След Март няма да има пари в бюджета,защото без вас държавата ще е СЧУПЕНА!
4444444
3
2
милен (преди 2 години)
Рейтинг: 28570 | Одобрение: 3780
 Абе утайко, бюджетът ти е въз основа на това, че ограбихте средната класа (трудолюбивите и образовани работници и пенсионерите, които построиха Държавата), и си напълнихте с крадените пари банковите сметки с милиони и милярди, 2% 'българи" сте, които, когато и да ви утрепем, алчни гадини, все ще е късно.
0
7
ПраБългарин (преди 2 години)
Рейтинг: 60561 | Одобрение: -28474
Щом в икономическа криза и пандемия, дребен производител като мен дава 13 заплата, как няма да издържим следващата година, освен това мерките 60 на 40 остават до септември !!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама