Кирил Петков за първи път отвърна на Радев

01.05.2022 / 19:01 5

Кадър БТВ

Изненадващ е първият коментар на Кирил Петков към Румен Радев.

Не мисля, че в словото си днес президентът Румен Радев имаше предвид нас, не критикуваше нас. Той много добре ни познава и знае, че ние винаги сме защитавали българския интерес, който в случая беше много ясен. Това каза в предаването „120 минути“ по bTV министър-председателят Кирил Петков и отказа да коментира по-подборно последните думи на държавния глава, предаде Фрог нюз.

Въпреки това министър-председателят попита: „Да се уповем на тезата, че ако си мълчим, наведем се, притаим дъх, чакаме бурята да отмине и не се включим в общата силна критика към Русия и подпомагането на Украйна ли?“.

„За да мине по-бързо войната в Украйна, дайте да не помагаме, да има Буча, да се случват кланета, Украйна бързо да бъде превзета, после потенциално да бъде превзета и Молдова, Русия да се опре в границата с Румъния и Путин, който изпрати три ракети в Украйна и аз ги видях с очите си, да ни застане на границата, а ние да се чувстваме в безопасност, спокойни. Това е безумие! “, добави Кирил Петков.

„Военната подкрепа за Украйна у нас се превърна в политическа дъвка. Докато тук всеки се замеря с нея, в Украйна имат реални нужди“, коментира още той.

„Украинското правителство сега получава модерни оръжия от много страни като военна помощ. България не е с най-голямата и силна армия на света. Това, което можем обаче е да поправяме руска техника. Реално повечето оръжейни заводи в Украйна са унищожени. Украинският президент Володимир Зеленски ме помоли за нещо съвсем конкретно – ремонт на руските им машини. Това е точната дефиниция на военно-техническа помощ – да бъде изпращана всякаква военна техника, от която Украйна има нужда. В това число влиза оръжие и муниции“, обясни премиерът.

Що се отнася до възможността за напускане на коалицията от страна на БСП, Петков коментира: „Всички партньори осъзнават, че в момента, в средата на война, да пуснем това правителство да падне, е много безотговорно. Не вярвам, че ще го направят“.

 Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
Марио (преди 7 месеца)
Рейтинг: 17915 | Одобрение: 3795
Кире в Буча реално ли беше или многкратно повтаряте лъжата, докато не стане истина!?Ангелче
4
5
някой (преди 7 месеца)
Рейтинг: 48396 | Одобрение: 11351
"Джавелин" , явно си голям "психолог" и "познавач" на човешките души. За "анализаторските" ти качества пък да не говорим въобще. Всъщност си един изключително тъп и малоумен трол, а тук, такива като теб, има достатъчно, често се упражняващи се в писане, което по-скоро прилича на глупави пасквили. Така е, когато един индивид като теб, е ограничен, едва ли може коментарите и мненията му да бъдат по-различни. Разбрахме, че си евтина и продажна подлога, и не е необходимо да "драскаш" под всяка статия, а още по-малко да даваш определения за народа ни. Толкова си "глобален" в определяне "психологията" на българският народ, а всъщност си една куха лейка.
5
10
Джавелин (преди 7 месеца)
Рейтинг: 1292 | Одобрение: -1568
проблемът е че в Москва Радев за чеп го нямат, както и всеки български русофил. Руснаците презират русофилите в България защото знаят че това не е истинска любов към Русия а е продиктувана от други фактори в народопсихологията ни и винаги българския русофил е готов да продаде русофилията си за един бигмак и билет за ню йорк. 
„Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския“
3
4
уйчо (преди 7 месеца)
Рейтинг: 68524 | Одобрение: -3711
Кирето сериозно ошлайфан, за 20 минути само 2 пъти каза "аааааа"Ухилен
5
7
аха (преди 7 месеца)
Рейтинг: 9410 | Одобрение: 2450
ДА , БЕ ПП КРИТИКУВА-ФИЛАНКИШИЯТА-АМА ,КАКНЕ ГО РАЗБРАХМЕ, ЕЙ ,АМА ВЕДНАГА-КИКИ И АСЕН-НЯМА ТАКВА НЕЩО-ОБЪРКАЛИ СМЕ СЕ-ТЕ НЕ ИСКАТ ДА ПРАЩАТ ОРЪЖИЯ БЕ-НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ АМА, ТОЙ И ПУТИН СЕ Е ОБЪРКАЛ ,КАТО НИ ВРЪТНА КРАНЧЕТО-КАТО ВИДЯ САМО ДЖУДЖЕТА В КИЕВ..... УхиленУхиленУхилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама