Кметът Портних иронизира недоволството на варненци: Това е политически планктон

22.05.2020 / 15:47 19

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Освен двата вида планктон, които оцветяват морето на тъмни и светли петна, има вече и трети вид. Това е политически планктон. Така кметът на Варна Иван Портних се опита да иронизира недоволството на варненци от замърсеното езеро, измрялата риба и потвърденото от Басейнова дирекция превишаване на нормите за биологични отпадъци.

Днес в 18,30 часа пред общината има протест заради укриването на информацията в продължение на месеци от страна на управляващите.

На брифинг с шефа на РЗИ и областния управител, той отново заяви, че между скъсаната фекална тръба и измрялата риба няма връзка, както и че не е трябвало той да информира гражданите за изливането на отпадъчни води в канала езеро-море. „Няма как да се говори за бездействие, всички институции са били уведомени“, заяви Портних.

Областният управител Стоян Пасев заяви, че до седмица ще бъде проверен всеки потенциален източник на замърсяване на езерото.

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
гарфилд (преди 1 седмица)
Рейтинг: 35145 | Одобрение: 13900
Портних,а ти си ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУК!!!
3
0
Мракобес (преди 1 седмица)
Рейтинг: 3562 | Одобрение: 762
Тоя не мож го чу за цялото му управление ,сега намери да излезе и да обижда варненци! Трябва да го изгонят от кметското място! За нищо не става! Поредния , който урежда далавери и няма и грам харизма и не знае как да комуникира и да се държи с хората. Да се махат всичките наредени и уредени от тази община. Разсипаха Варна!
5
2
kris (преди 1 седмица)
Рейтинг: 127629 | Одобрение: -1786
ПРА....не вярвай на Гугъл-преводач.....Миналата седмица е превел най-после плача на 6 месечно бебе : ААААА-УУУУУ-ААААА което значело : "насрах се, а на никой не му пука".....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
3
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
Защо новината излезе на яве няколко дена преди изборите и то от АФЕРА, но доста разкрасена. И как такъв голям скандал само една малка телевизия го е съобщила, а дали е било точно така, кой ще го докаже? Бил пиян и пускал ръце на прислугата.... Колкото фалшивите бюлетини с Костинброд и сигнала на Мая към Бареков точно в навечерието на изборите бяха истина, толкова и тази новина. Едни и същи номера скалъпени от едни и същи хора. Децата в Сирия, които даваха по телевизията, как кашлят и реват от обгазявването, накрая си казаха,че всичко е било инсценировка. Варненци след като разбраха за случая, защо отново преизбраха Портних и то с толкова много разлика в резултата?? 
6
0
gugutka (преди 1 седмица)
Рейтинг: 48992 | Одобрение: 21867
Нагъл и самозабравил се глупак.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
1
0
vladimir (преди 1 седмица)
Рейтинг: 223 | Одобрение: 63
напиши само това в google www.20il.co.il/0303-2/ 
0
3
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
Отварям съвсем разлино нещо. Пуснах гугал преводч, няма по тази тема нищо.
0
1
vladimir (преди 1 седмица)
Рейтинг: 223 | Одобрение: 63
[url=https://www.20il.co.il/0303-2/]https://www.20il.co.il/0303-2/[/url]
0
2
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
Пратил си нещо друго!!!
6
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 30341 | Одобрение: 4726
Тия двата вида лайнопланктон на снимката как са трезви и ненадрусани?
3
0
vladimir (преди 1 седмица)
Рейтинг: 223 | Одобрение: 63
Амиго,първо за тебе не съм Владко.А,ето линкове към изралски медии,или и те са комунисти и пишат лошо за гербавите,ама че лоши са тия израелци.[url=https://newshaifakrayot.net/?p=90322]https://newshaifakrayot.net/?p=90322[/url],[url=https://www.20il.co.il/0303-2/]https://www.20il.co.il/0303-2/[/url]
0
5
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
[url=https://tribune.bg/bg/politika/portnih-oproverga-falshiva-novina-che-ima-cheren-pechat-za-izrael/]https://tribune.bg/bg/politika/portnih-oproverga-falshiva-novina-che-ima-cheren-pechat-za-izrael/[/url] ........................................................................Владко, тази версия чел ли си я?? Не вярвай много на медиите в България, те винаги изкривяват нещата умишлено, имформация има много, просто мисли повече..........................................................................................................12321 БЛАГОДАРЯ ЗА СРАВНЕНИЕТО, ДАЙ БОЖЕ ДА СЪМ КАТО НЕГО, НО НЕ СЪМ. ЧЕТИ СЕГА СЕЛЯКО, ВИЖ СИ ПАГОНА, МАТРОС ЛИ СИ ИЛИ СТАРШИ МАТРОС И СИ ВЛЕЗ В СТРОЯ   Eдва на 24 години Иван Портних става изпълнителен директор на Гранд Хотел Варна. В момента е на 34 и вече е получил най-голямото признание от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. На 14-те награди на браншовата организация тази година Портних надви акулите в хотелиерския бизнес, като взе най-престижната индивидуална награда – „Хотелски мениджър на 2010 г.”. Другото отличие, което отиде при Иван Портних, е присъденото на Гранд Хотел Варна - „Ваканционен комплекс на годината”. А малко преди да бъдат връчени наградите на БХРА, ръководеният от Потних комплекс бе обявен и за най-добър „Bulgaria’s Leading Spa Resort 2010” на 17-те Световни туристически награди (World Travel Awards 2010). Генералният мениджър на Гранд Хотел Варна Иван Портних е завършил магистърска степен по международни икономически отношения в УНСС, Института за франкофони степен "магистър" по бизнес администрация в Нант - Франция. Защитил е и мастер сертификат "Мениджмънт на хотелиерството" в САЩ. Професионалният му опит е преминал като изп. директор на "Интернационал" в Златните, в "Би ти-Девелопмънт сървисиз" ЕАД като директор хотелско управление. От 2001 г. е изпълнителен шеф на Гранда и генерален мениджър и на останалите хотели във веригата - "Лебед", "Долфин Марина" и "Рубин".
8
0
12321 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10475 | Одобрение: 3560
Прабългарин, тъп си кат кмета. По точно - кат гъз...
6
0
vladimir (преди 1 седмица)
Рейтинг: 223 | Одобрение: 63
Само,че в Хайфа е бил на официaлно посещение,не на почивка.Така че ме интересува,излага ме
5
0
:) (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10498 | Одобрение: 4648
Потник, учи се, бе баце. От големите - Боко Вожда - излизаш и казва: "БСП са виновни и Радев, по негово време (което и да е то), какви замърсявания имаше, как риба умираше, какви лайна се сипеха. Добре че сме ние, да градим. Ето тръбЪ ще ви слоа, кажете едно "благодаря", бе тулупи! " 
0
10
ПраБългарин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 10150 | Одобрение: -770
Вината може да е на общината, но едва ли той е пряко виновен за проблем натрупан в миналите години, дори вурху част от каналите за вода бившите кметове бяха направили пазар с магазини и бараки. Освен това човек не може да предвиди силата на природните бедствия, защото такива неща става и в западни държав. И не разбирам, защо се вреш в личния живот на човека, какво бил правил на почивка??? Твой проблем ли е това или негов???
9
0
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 74533 | Одобрение: 36293
Много лъже тоя кмет. И за Хайфа лъга, и за Потопа в Аспарухово лъга после в съда се доказа че вината е на общината. Сега пак лъже. Да си ходи вече. Много беди причини на града ни. Шоп болшевик марш
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама