Кметът Портних се опълчи на ВАС, забраната за коли в местност Салтанат във Варна остава в сила

03.12.2019 / 12:52 13

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Въпреки решението на Върховният административен съд да се прекратят действията по забраната за движение на МПС на територията на местност Салтанат във Варна, от общината съобщават, че те ще продължат.

В мотивите си Върховният административен съд сочи, че промените в Генералния план за организация на движението на територията на Община Варна не са приключили като приключила и няма издаден административен акт. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

От общината обаче отговорят задочно, че кметът Иван Портних е издал заповед, с която вече е одобрил актуализацията на плана. По тази причина ограниченията, наложени с поставянето на знаци, както и контролната дейност по спазването им остават в сила. По този повод от местната администрация са публикували на сайта си следното съобщение:

„Със заповед на кмета на Община Варна 4966/27.11.2019 г. е одобрен проекта за актуализация на Генералния план за организация на движението, а със заповед 4970/27.11.2019 г. са одобрени правилата за достъп на територията на "Приморски парк". Извършваната контролна дейност от служителите на "Общинска полиция" Варна във връзка с поставените знаци ("В2" и „Т17”) е в сила.“Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Sand (преди 7 месеца)
Рейтинг: 14195 | Одобрение: 5030
Ако ще и цяла Вселена престъпници да стои , не знае какво следва в Акаши , а това което е написано там ще се случи тук на Земята ,хахахха. Така ,че и с памет и без памет с престъпници и без тях ,умиране има отърване няма .
2
1
MrBean (преди 7 месеца)
Рейтинг: 32991 | Одобрение: 4966
Санди,не забравяй ,че зад него стои цяла армия професионални престъпници.
4
1
Sand (преди 7 месеца)
Рейтинг: 14195 | Одобрение: 5030
Е щом кмета не иска правосъдие на светло ,ще има правосъдие във мрака ,хахахаха. Мноо убав филм ,хахахах. 
1
1
MrBean (преди 7 месеца)
Рейтинг: 32991 | Одобрение: 4966
Ехаааа само Потника забравя че вече има Кьовеши,а Цацата не минава пред нея... Що се отнася до групите за защита на Морската,сори но морската е до зоопарка.Аз също искам парка да продължи поне до Констанца, но... Наскоро разбрах че Общината на Потника е "приобщила" много частни имоти във Варна.Например пазарчето във Чайка също частно но потника го раздава и взема наеми...чудесен нали?
3
0
cron1 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 17440 | Одобрение: 2920
Т.е. кметът е над съда и правосъдието, така ли? А, забравих - той се учи от великия вожд ББ... А уж България била правова държава... ГнявГнявГняв
4
1
Уйо (преди 7 месеца)
Рейтинг: 37259 | Одобрение: 7974
Велик симулатор. Добре се учи от Бащица Борисов. Понеже групите искащи Морската без коли са твърде крайни и не приемат никакви компромиси, коли в парка ще има. Ако се бяха спряли на компромиса, право на достъп да имат само собствениците на имоти (те не са много и са в ограничена като площ зона), ограничението щеше да успее да влезе в сила.
4
1
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 76329 | Одобрение: 36744
Ако Портних наистина искаше да спре колите просто щеше да направи зоната "Пешеходна". В момента зоната не е пешеходна има път за коли и пешеходци и общината много добре го знае. Няма как да отрежеш достъпът до частни имоти. А Портних само симулира и раздава разрешителни за строеж наляво надясно. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
2
8
стоян (преди 7 месеца)
Рейтинг: 2733 | Одобрение: -7057
Няма какво да се мисли тук! Ще стане това, което нареди Б. Борисов. Тук кметове, съдии, ченгета и други нямата думата! Лично аз съм за сериозен ограничителен режим за коли в морската, особено лятото. Иначе спираш на 100-200 метра от ресторанта или изобщо мястото за което си тръгнал! Баси идиотщината - не съм дал торба пари за кола а разни дачии да се мотаят покрай мен!
5
1
:) (преди 7 месеца)
Рейтинг: 11118 | Одобрение: 4758
В момента стоян, нексуса, колектора и другите производни (които вероятно са един и същи човек) са в ШОК!!! Гербаджийския съд вика едно, Гербаджийският кмет вика друго - точно наобратно. Тия не могат да вземат сега решение на кого задника да целунат първо. Вероятно дават на късо, мозъчетата им. 
3
4
стоян (преди 7 месеца)
Рейтинг: 2733 | Одобрение: -7057
Аз няма какво да коментирам - коментара са ко дали компетентните органи - в случая съда! Кмета не може да забранява или разрешава каквото и да е! Това се прави от началника му! Мен лично, тези забрани не ме засягат - винаги съм имал пропуск, въпроса е принципен! Само още нещо - кмета е привикан спешно във софия - защо ли? Ами Главния, ще му дърпа ушите!
6
1
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 76329 | Одобрение: 36744
Портних разрешава постоянно строежи в Морската, а после забранява уж достъпа. А го забранява защото знае, че не може да го забрани и ще падне в съда. Това им е практика в ГЕРБ да симулират контрол
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
4
1
Blue hills (преди 7 месеца)
Рейтинг: 28575 | Одобрение: 12660
Какво ми се прави на кмета-слънце за неща, които не зависят от него. Утре ВАС пак ще ги пусне.
3
2
Кокошката на Петела (преди 7 месеца)
Рейтинг: 397 | Одобрение: -3
Къде е оня дебил стоян да коментира?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама