Върховният съд отмени забраната за коли в Морската градина на Варна

02.12.2019 / 15:30 9

Снимка: Дарик Варна

Върховният административен съд нареди да се прекратят действията по осъществяване на контрол за спазване на забраната за движение на МПС на територията на м. „Салтанат” във Варна, научи Moreto.net.

В мотивите си Върховният административен съд сочи, че от представените по делото доказателства се установява, че е започнала процедура по одобряване на общ административен акт, а именно: промени (актуализация) в Генералния план за организация на движението на територията на Община Варна, но процедурата не е приключила и няма издаден административен акт. Следователно и извършваната контролна дейност от служителите на "Общинска полиция" Варна във връзка с поставените знаци ("В2" и „Т17”) не се основава на административен акт или закон.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че през септември спряха достъпа на автомобили до местност "Салтанат" в Приморски парк Варна, но още тогава Moreto.net коментира, че забранителните знаци са поставени преди да е влязъл в сила нормативният акт за това.

Върховният административен съд на Република България с Определение №16151І27.11. 2019 г. НАРЕЖДА ДА СЕ ПРЕКРАТЯТ безусловно действията на кмета на Община Варна и на служители при звено „Общинска полиция” - Варна, изразяващи се в поставяне и държане на нови пътни знаци "В2" и „Т17” в началото на пътя от бул. "Княз Борис I", при КПП "Делфинариум", м. "Салтанат", гр. Варна, както и действия на служители на звено „Общинска полиция” – Варна по осъществяване на контрол за спазване на забраната за движение на МПС на територията на м. „Салтанат”, гр. Варна. С това свое разпореждане ВАС ОТМЕНЯ Разпореждане № 12646 от 19.09.2019 г. на Административен съд – Варна по адм. д. № 2624/2019 г.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 64931 | Одобрение: 8596
...разфасовки или дози? Естествено е пълно безумие рекета на Потника и бандата му. Съгласен съм че трябва силно да се ограничи достъпа на автомобили.Но там има домове,ресторант,музей-че/на стъклото/.Според мен бандата на П. искаше да обезцени имотите там и да ги вземе на хората,пълно е със случаи в които общината завзема частни имоти.......
4
5
Sand (преди 1 годинa)
Рейтинг: 13800 | Одобрение: 4635
Педерасът Начев сега може да му  наврете знаците в гъза и да го пратите при Тошо даскала в общината да прави разфасовките на Ванко. 
3
1
Tито (преди 1 годинa)
Рейтинг: 20471 | Одобрение: 2931
Малоумнико-Албански, много се надценяваш! Изобщо не чета какво пишеш, а си те ''поздравявам'', ей така по навик. Ти си последния човек на планетата чието мнение ме интересува....цървул!
4
2
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 21520 | Одобрение: 5575
Стояне, не искаме акъл от някой, дет става само за ...
2
2
Tито (преди 1 годинa)
Рейтинг: 20471 | Одобрение: 2931
Стойне, майка ти Албанска да еба!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik