Кметът и новият общински съвет на Варна ще положат клетва на 11 ноември

06.11.2019 / 14:48 4

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет във Варна ще се състои на 11 ноември 2019 г. ( понеделник)  от 13:00 часа в зала „Пленарна“ на общината. То е свикано със заповед на областния управител Стоян Пасев съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Преди началото на тържествената сесия клетва ще положат избраният за нов мандат кмет на Варна Иван Портних, кметовете на райони и на населени места в общината, както и всички 51 съветници.

По традиция заседанието ще се ръководи от най-възрастния общински съветник, който през този мандат е Димитър Чутурков (БСП). В дневния ред е включена само една точка – избор на председател на местния парламент. Изборът се провежда с тайно гласуване, като за избран се смята кандидатът, който е получил повече от половината от гласовете от общия брой съветници.
Клетвата, която полагат кметът и общинските съветници е със следния текст: 

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от Варненската община и да работя за тяхното благоденствие. Заклех се!"

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
Пешо от Виница (преди 9 месеца)
Рейтинг: 54329 | Одобрение: 20334
Цитирах клетвата ,която са давали новопривлечените членове на "Ндрагетата" в южната област Калабрия. Нарочно допуснах една малка грешка8-)..."И великолепния блясък на Луната". И в допълнение "Те" са заявявали ,че" Сами ще съдят своите деяния и сами ще си  бъдат палачи" както повелява Кодекса....Гняв
7
1
гарфилд (преди 9 месеца)
Рейтинг: 36656 | Одобрение: 14231
Кметчето два пъти вече даде тази клетва.По-добре ще е,да се замени думата тяхното,с моето.Парашутист изумен.
8
3
Пешо от Виница (преди 9 месеца)
Рейтинг: 54329 | Одобрение: 20334
Клетва ли ще полагат? Бравос! Само да не обърка текста на новата клетва със старата..."В светлината на нощта, под светлината на звездите и великолепния блясък на звездите, да защитавам своите братя". Едва ли ще се сетите :errm:, ама Ваньо ще се сети ........на кои е тази клетва!!! Помни я той...., помни я!8-)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама