Кметът на Бургас съкращава 10 % от чиновниците в общината. Във Варна Портних назначава още

05.01.2021 / 11:19 4

Булфото

Преди 11 - 12 години Варна категорично бе най-добрият град за живеене в България и тази титла дори не будеше спорове.

Защо днес Варна изостава драстично в развитието си от Бургас?

Ето още един пример, който показва разликите във философията на управление на двата града.

Кметът Димитър Николов е подписал днес заповед за оптимизиране числеността на общинската администрация. Причината е необходимостта от намаляване на разходите през 2021 г., наложена от изключителния натиск върху бюджета на Община Бургас, започнал още през пролетта на миналата година с извънредни харчове за справяне с кризата, причинена от К-19. Освен това постъпленията в хазната за 2020-а са значително по-малко в сравнение с предишната 2019-а. Допълнителни разходи предстоят и във връзка с увеличението на минималната заплата в цялата страна, предаде Бургас24.

Оптимизирането на щата започна още през декември миналата година, когато с разрешение на местния парламент бяха извършени преструктурирания в общинските предприятия "Транспорт", "Общински имоти" и "Туризъм". Служителите там са вече с 56 по-малко (общо за трите предприятия).

С днешната си заповед кметът Николов възлага на заместник-кметовете, секретаря, директорите на общински предприятия и второстепенните разпоредители с общински бюджетни средства да представят в срок до 15 януари предложения за оптимизация на щатната численост в ресорите, за които отговорят, с до 10 %.

За сравнение, кметът на другия голям морски град в България явно има съвсем различна представа накъде върви света. Вместо оптимизация и съкращения на разходите, по предложение на Иван Портних на последната сесия администрацията на община Варна се разшири с още 24 бройки. Трима от новите служители са заместник-кметове в три от районите. Портних мотивира откриването на шефките щатни бройки с това, че работата на районните администрации се е увеличила. Останалите бройки бяха за служители, които ще обслужват двата нови рибарски пристана в „Аспарухово“. Те са назначени към „Общински паркинги и синя зона“, защото общинското предприятие ще командва портовете, когато бъдет довършени.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Вин (преди 1 месец)
Рейтинг: 1536 | Одобрение: 126
LM, вече и златни хотели да построи някой, късно е чадо- мандалото лопна! Природата е изтърбушена, твърде много спални места за намаляващите плажни ивици,( намаляващи от липса на брегоукрепване и кръчмостроене по брега), инфраструктура несъобразена със строителството! Наричат го "устойчиво развитие" в цивилизованите страни и е свързано със свестни и способни кметове. Не "след мен и потоп," както действат местните гелмета ( винишки лаф за пришълци)!
3
0
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 81546 | Одобрение: 37891
Верно е при Киро градът беше по-добре, особено в годините преди ГЕРБ преди 2010 година си беше супер за живеене
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ
1
6
LM (преди 1 месец)
Рейтинг: 6113 | Одобрение: -3867
Тебе като те е грижа какво правиш, драскаш тук и там. Вместо да пишеш празни приказки, вземи инвестирай ти. Построи красиви хотели,  развивай едър бизнес. Пък ако си пич, стани кмет, да видим ти какви ще ги сътвориш. Ма то много лесно било да се плюе ве, на кривата ракета космоса и пречел сте вие.
5
1
Вин (преди 1 месец)
Рейтинг: 1536 | Одобрение: 126
Посоката на развитие на родният ми град Варна е ясна - назад и надолу! Кръчми, презастрояване, грозни хотели, дребни бизнеси, никакви инвестиции в устойчиво икономическо и екологично развитие. Въпросът е, природо населението ли е незаинтересувано, апатично, инертно или нарочно му се предлагат комични фигури за кметове?! Христо Кирчев - град сергия, бараки, цигания, Кирил Йорданов- осветление, озеленяване с цел апашлък, инфраструктурата - пълна скръб, Портних - руски гражданин, роден в София, защитник на интересите на Мултигруп като управител на Гранд хотел Варна, впоследствие, като"тяхно" момче поставен за прокси на ББ във Варна и региона - най високи данъци, такси, ВИК в България.Раздаване на крайбрежието на "точните" фирми и хора, унищожаване на пристанището, застрояване на Морската градина и кв.Чайка ( за който беше обещал, че НЯМА да се строи) и т.н. и т.н.! Кой е виновен за баницата и зелника, ядящия или даващия?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама