Кметът на Варна: Спирането на тежките камиони по бул. "Левски" е неудачно. Ще правим и нов път за пристанището

20.05.2020 / 16:45 3

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Не е удачно решение да бъде ограничено движението на камиони над 3,5 тона по новия участък на бул. „Васил Левски“. Това каза в отговор на репортерски въпрос кметът на Варна Иван Портних.

Преди дни стана ясно, че знак за ограничаване на тежкотоварните автомобили е поставен в района на Максуда. Това предизвика недоволство от страна на превозвачи.

Днес кметът на Варна изрази несъгласие с ограничението. Той коментира, че за поставянето му имало много съображения, но все пак новият булевард бил изграден именно за да облекчи трафика на града, при това и тежкия трафик. Именно заради това голяма част от трасето на „Левски“ не е за пешеходци и велосипедисти.

Иван Портних съобщи също, че започва да се търси нов вариант за извеждане на трафика на тежки камиони към Пристанище Варна. Вариантът е изграждането на изцяло ново трасе, което ще е алтернатива на крайезерния път, който сега поема трафика на камионите с товари за порта. Част от трасето на новия път ще преминава през участъка, където трябва да бъде изграден новия интермодален терминал на пристанището. Портних заяви също, че както за изграждането на новия бул. „Левски“, така и за този нов път ще очаква подкрепа от държавата.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
За дядо ми е много рано, както за теб е рано да даваш акъл, кое как да става. Има план, на който целта му е да премести западна промишлена зона от район Младост и там да стане градска част за живеене. Големите камиони нямат работа да минават през града. За това искат да направят 2 мост и да преместят пристанището, камионите да не минават през града, големите бази на фирмите да са извън града, а в гдара с по малки камиони, да се пази настилката и да се намали замърсяването на въздуха. Докато строят новия мост ще минават от където могат, но след това ще спрат за винаги или само когато има разрешение за извозване и т.н.
0
0
морето (преди 3 години)
Рейтинг: 2023 | Одобрение: 303
Пра дядо , ти си бил много зле!Сигурно с каручки ще карат материалите ,докато строите новия път и новия мост.
1
0
ПраБългарин (преди 3 години)
Рейтинг: 61447 | Одобрение: -28448
Много ясно че ще правим нов път и нов мост дори, камиони в града нямат работа!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама