Кметът на Варна: Спирането на тежките камиони по бул. "Левски" е неудачно. Ще правим и нов път за пристанището

20.05.2020 / 16:45 3

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Не е удачно решение да бъде ограничено движението на камиони над 3,5 тона по новия участък на бул. „Васил Левски“. Това каза в отговор на репортерски въпрос кметът на Варна Иван Портних.

Преди дни стана ясно, че знак за ограничаване на тежкотоварните автомобили е поставен в района на Максуда. Това предизвика недоволство от страна на превозвачи.

Днес кметът на Варна изрази несъгласие с ограничението. Той коментира, че за поставянето му имало много съображения, но все пак новият булевард бил изграден именно за да облекчи трафика на града, при това и тежкия трафик. Именно заради това голяма част от трасето на „Левски“ не е за пешеходци и велосипедисти.

Иван Портних съобщи също, че започва да се търси нов вариант за извеждане на трафика на тежки камиони към Пристанище Варна. Вариантът е изграждането на изцяло ново трасе, което ще е алтернатива на крайезерния път, който сега поема трафика на камионите с товари за порта. Част от трасето на новия път ще преминава през участъка, където трябва да бъде изграден новия интермодален терминал на пристанището. Портних заяви също, че както за изграждането на новия бул. „Левски“, така и за този нов път ще очаква подкрепа от държавата."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
ПраБългарин (преди 6 дни)
Рейтинг: 9963 | Одобрение: -672
За дядо ми е много рано, както за теб е рано да даваш акъл, кое как да става. Има план, на който целта му е да премести западна промишлена зона от район Младост и там да стане градска част за живеене. Големите камиони нямат работа да минават през града. За това искат да направят 2 мост и да преместят пристанището, камионите да не минават през града, големите бази на фирмите да са извън града, а в гдара с по малки камиони, да се пази настилката и да се намали замърсяването на въздуха. Докато строят новия мост ще минават от където могат, но след това ще спрат за винаги или само когато има разрешение за извозване и т.н.
0
0
морето (преди 6 дни)
Рейтинг: 1086 | Одобрение: 156
Пра дядо , ти си бил много зле!Сигурно с каручки ще карат материалите ,докато строите новия път и новия мост.
1
0
ПраБългарин (преди 6 дни)
Рейтинг: 9963 | Одобрение: -672
Много ясно че ще правим нов път и нов мост дори, камиони в града нямат работа!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама