Кметът на Варна отиде от Общината до Шишковата градина да огледа. Ето какво завари Портних (снимки)

08.02.2019 / 14:03 24

снимки: Live.Varna.bg

Кметът на Варна Иван Портних направи оглед на строително-ремонтните дейности, които започнаха на ул. „Михаил Колони“ и пл. „Екзарх Йосиф“, известен като Шишковата градинка. Това съобщи общинското електронно издание Live.Varna.bg

Ремонтът на около 200 метровата улица струва 1,6 милиона лева.

Обектът е част от проект „Естетизация и модернизация на градската среда“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“.  Предвижда се пълно облагородяване на ул. „Михаил Колони“, която е една от връзките на пешеходната зона на бул. „Княз Борис I“ с Морската градина и плажа. 

Ще се извърши подмяна на водопровод, преасфалтиране, ще бъдат монтирани нови енергоспестяващи осветителни тела. Разширена ще бъде и пешеходната зона, ще бъде изградена велоалея, като трасето ще минава успоредно на пътното платно.  Участъкът пред СУ „Климент Охривски“ - в частта от бул. „Княз Борис I" до пл. „Екзарх Йосиф”, ще бъде обособен като пешеходна зона.

Предстои и пълно обновяване на Шишковата градинка - затревяване, засаждане на храсти, оформяне на цветни фигури, като се запазва наличната дълготрайна растителност и се изгради поливна система. Ще бъде изграден кът за отдих, съществуващата чешма ще бъде обновена, ще има нова паркова мебел.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
4
Mercenary (преди 7 месеца)
Рейтинг: 40619 | Одобрение: 9429
Живущия от 40 години в района. Зигзагообразните жълти линии са пред изходи и на 5 метра от кръстовища(даже и по-малко). Където и без да има такива линии, е забранено да паркираш! Разбирам по селската ти носталгия по времето когато си паркирал където ти попадне, ама е крайно време да разберете, че да живееш в идеалния център си има освен предимствата, и неудобства.
36
10
Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 64596 | Одобрение: 34176
нищо не оправдава 2 милиона за декорация на 100 метра улица, нищо. при положение че във Варна деца умират, защото нямат пари за лечение. айде стига клакьори на кмета. знаем че ви се плаща за това. това е абсолютно ненужен и безполезен пладнешки грабеж
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
25
9
Blue hills (преди 7 месеца)
Рейтинг: 22594 | Одобрение: 11074
Аз много се вълнувам за "водното огледало", то е толкова необходимо!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама