Тежки въпроси на варненци за ремонта на Шишковата: Докога ще продължи, защо по този начин и кой е отговорен? (снимки)

13.05.2019 / 14:32 40

Снимки: Наталия Вучкова, Валери Станков, Фейсбук 

Сам човек реди паветата за 8 лева на квадрат по проект за милиони с пари от ЕС, а жена му подава материалите, в горната част на улица "Колони"

Все по-гневни стават реакциите на варнеци по отношение на реконструкцията на района около Шишковата градинка в центъра на Варна. Това историческо за града място вече месеци наред е разкопано, а следящите отблизо работата на обекта са все по-стъписани от това, което се получава на практика.

Вече не са един и два постовете и снимките на ядосани варненци в социалната мрежа Фейсбук. Ето една от публикациите.

“Не виждам общо между проекта, който обяви, че ще изпълни община Варна, и това, което се случва в района на Д-р Шишковата градинка. Темповете и организацията на работата няма да коментирам - не’ам нерви.
Изненадващо се оказва, че ул. “Михаил Колони” става еднопосочна в частта си към Морската градина. Това означава, че вече без възможност за паркиране стават живеещите и на “Колони”, не само на “Свети Климент” и самата Шишкова.... Синя зона? Моля?! Общината знае ли колко семейства живят там?
Да, и ако питаш работници около училище “Свети Климент Охридски” кога приключват, казват “около 24 май”. Колегите им от другата страна на градинката са на друго мнение: “... до 2-3 месеца”. Ще трябва да се учим да летим. Няма жал към варненци...“, това коментира във Фейсбук варненката Наталия Вучкова.

Ще припомним и мнението отпреди няколко седмици, вече публикувано от „Петел“, което се отнася за същия ремонт.

Варненският поет Валери Станков се ядоса от очевидна грешка в поставянето на настилката и написа в социалната мрежа:

„Стотици варненци се дивят на поредната строителна изцепка - под мъдрото ръководство на трима строителни инженери нареждачи на тротоарни павета дадоха такъв уникален наклон на тротоара пред магазин "Оптика" в блок № 16 на ул. "Михаил Колони", че при първия пролетен дъжд основите на блока ще подгизнат във вода, а мазите ще се напълнят.

На моя въпрос дали това може да бъде поправено, например - с изсипване на още пясък за основа на паветата, техническият ръководител на обекта ми отговори:

- Е, ти ся кво искаш? Да го разваляме ли? Нямам намерение да плащам два пъти за тази работа?

На стената на блока ясно се вижда черната ивица, останала от предишния тротоар. А денивелацията е повече от очебийна - цели 20 сантиметра под нивото на предишния тротоар“.

Поне пет пъти е пренареждана настилката в участъка, който свързва ул. „Михаил Колони“ с централната пешеходна зона, разказват очевидци. В изпълнението на тази част от реконструкцията пък е зает един-единствен работник, който вече всички в района познават. Неговото име е Милен, разказва жител една от старите сгради в сърцето на Варна.

„Работи без почивен ден. Цялата улица реди сам. Жена му му подава паветата и седи до него. Дават му по 8 лева на квадрат. На 1 май даже работи“, разказа очевидец на все по-странното изпълнение на този иначе амбициозен проект.

На практика никой от живеещите в района варненци не харесва това, което се случва. Още по-ядосани са гражданите и от неяснотата за края работата.

Всичко е базирано само на слухове – според едни обектът ще е готов до началото на същинското лято, други обаче казват, че строителните работи ще продължат до септември.

Проектът за около 200 метровата улица е на стойност около 1,4 милиона лева пари от ЕС."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
40
33
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19070 | Одобрение: 7080
Яааааа,тримата кретена се събраха на линия..и на вентилатора ще му се ебе мамата!
3
2
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10901 | Одобрение: 2351
Да са ни честити новите майстори.Е така се работи,учете се хора.Каквито управниците такива и работниците им.
4
17
владо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11596 | Одобрение: 6381
"Интелекта" на ГЕРБ личи от троловете им.Толкова безнадеждно безпомощни са, че освен с обиди няма с какво друго да се проявят..........както и всички останали от ГЕРБ
7
13
владо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 11596 | Одобрение: 6381
Въпреки огромното количество платени тролове на ГЕРБ ще отбележа, че парите са усвоени ( даже два пъти - един път за паркоместа в Златната зона и втори път-за ненужно широки тротоари и велоалеи) така, че не чакайте скоро този ремонт да приключи. Относно качеството- то е ясно-като всичко гарантирано от ГЕРБ. Продължавайте да спите!
17
17
Снайпер (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7643 | Одобрение: 3903
какъв уй ще ядете всички герберасти, че не съобразявате с хората. такъв народен съд ви чака, че ако съм на ваше място отсега ще взимам еднопосочен билет нанякъде
18
14
Снайпер (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7643 | Одобрение: 3903
Този проект трябва незабавно да се спре и да отиде на прокурор. Доколкото знам има поне 10 жалби на живущи. Кметчето, еба майката на хората. 
13
10
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
Снайпер,много повече са хората в района,а като добавиш и тези които го посещават,цифрата ще е ужасяваща.
15
11
Снайпер (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7643 | Одобрение: 3903
Мизерници, разказахте играта на живота на няколко стотин души в района.
13
14
Снайпер (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7643 | Одобрение: 3903
Промяната, тъпи ми герберастчо, ще почне като се промените вие и спрете да крадете и почнете да се съобразявате с хората. 
15
7
Atna (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5206 | Одобрение: 2236
Интерестно как от Петел редактираха снимката и не се вижда ръждивият парапет на балкона. Може би автора го заболя от истината.  Ясно е че ГЕРБ крадат като невидели, ама може ли така някой да си занемарява собствените работи? Промяната започва от вътре, от нас. Така че няма как да се о правим, ако дори не можем да си поддържаме собствените къщи. 
8
18
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 74738 | Одобрение: 36348
Не се правете на интересни бе прошляци долни. Дайте на човека повече пари и му наемете помощници. Бахти свидливите алчни свине сте
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
11
20
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 74738 | Одобрение: 36348
вдигнете парите на човека бе алчни герберасти. намалете си малко комисионките. поне по 50 лева на квадрат трябва да му плащате 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
13
11
Atna (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5206 | Одобрение: 2236
Който е правил тази снимка да ишкури ръждата от този грозен метален парапет и да го бояди. Стига е снимал!
23
16
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 74738 | Одобрение: 36348
Къде е инспекцията по труда? 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
20
24
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 44818 | Одобрение: 10148
Осем лева на квадрат за паваж си е подигравка. Затова чиляка бачка без почивка.
28
6
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10560 | Одобрение: 4660
Да, бе срамота, комуняги! Оставете малко и на ГЕРБ да краде в района, ебасиии. Опитват се да пробият и те там. Дайте им малко от суджука. А иначе? Бойко кога ще идва да реже лентата? Снимки има ли достатъчно за този проект. Стриктно ли го ръководи? 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама