Варненец гневно: "Г-н Портних, адекватен ли сте? Два дена 2-метров трап зее на Главната!"

24.02.2019 / 18:31 17

Побеснял минувач сигнализира в редакцията на "Петел" за трап, дълбок два метра, който зее вече втори ден насред главната улица, точно до училище "Св. Климент Охридски". 

"Утре ще тръгнат към училището децата. И няма кой от общината да направи нещо", възмущава се читателят.

Вчера "Петел" пусна публикация с проблема, но все още няма общинска реакция. 

Трапът изобщо не се вижда откъм Главната и може да отнеме човешки живот.

За скандалния ремонт на 150 метровата улица "Михаил Колони" общината ще даде около 1,6 милиона лева.

Хората в района масово са против проекта, защото достъпът до домовете им е отнет без изобщо да са имали право да си кажат мнението.

Внесени са жалби в общината срещу проекта, но не са уважени.

Унищожават се още около 60 места за паркиране, които са съществували, откакто я има улицата.  С въвеждането на Синя зона паркирането в района на Шишковата градинка стана почти невъзможно, защото бяха премахнати около 70 % от съществуващите места. Напрактика около час - два въртене в малките улички е необходим, за да намериш място.

По улица "Михаил Колони" ще бъде прекарана велоалея, която ще бъде една от най-скъпите и най-безсмислени велоалеи в България, защото ще е само 200 метра и няма да има връзка с нито една друга велоалея.

Живущите се чудят защо проектанта, чийто офис е на съседна улица се е намесил така в техния начин на живот, а не е направил този проект за собствената си улица, където удобно са създадени и разчертани места за паркиране точно пред офиса му.


 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
гарфилд (преди 1 годинa)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
Тези дни някога,ще оправят дупката.
25
6
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 74693 | Одобрение: 36343
Портних, усещаш ли как се затяга примката. Усещаш ли как калинките около тебе гледат да разпарчетосат колкото може по- бързо баницата, защото виждат, че дните, в които ще си кмет още падат като есенни листа духани от вятъра. Виждаш ли бъдещето как тълпата разнася лика ти по улиците като градско плашило. Виждаш ли качулките на ДАНС и ГДБОП да търчат по етажите на общината. Знаем че парите за проектите са изхарчени вече, утре като падне Бойко и закрилника ти Цветанов, ще кажеш че новата власт ти е спряла парите и затова града затъва в лайна и задръствания, обаче няма да е вярно. Вината си е в теб. Просто няма как да пилееш по 40 милиона на километър за ненужни глупости и да искаш някой да ти дава още и още пари. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
15
2
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19070 | Одобрение: 7080
Дали е тормозен като малък не знаем,но определено Белото не прощава!
14
4
Снайпер (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7643 | Одобрение: 3903
То си личи че е тормозен кат малък и сега си го изкарва на хората. Комплексарче
31
6
Sand (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14195 | Одобрение: 5030
Тези калпазани и ако утре не започнат да работят , ще поръчам един камион с чакъл двама патладжани и ще я заровят тази дупка ! Само комшиите от Делфина да си махнат колите ,че пречат на камиона ,хахаха. 
62
29
motoristka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 71395 | Одобрение: 34475
Едно време, когато е раборил в Гранд-а, на това момченце му е било забранено да взема самостоятелни решения и да изказва мнение.... Сега е кмет, но другото си е същото....
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
30
6
Sand (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14195 | Одобрение: 5030
То добре ,че няма патладжани наоколо ,както са се показали и кабелаците с тръбите от канализацията ,ще им видят сметката бързо ,бързо ! 
38
8
Снайпер (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7643 | Одобрение: 3903
добре, ако ще и пиколо да е, трябва ли аз да си патя заради глупостта на масата от хората, които са гласували за него? Трябва да има образователен ценз. Не може всеки току така да става кмет. То утре някой мангасар ще изберат защото се множат по-бързо.
44
6
bellis (преди 1 годинa)
Рейтинг: 257 | Одобрение: 147
До СНАЙПЕР-Моля господине,не ни обиждайте кмета.Работил е като сервитьор в знаков хотел.Това е тежък труд.
58
10
Снайпер (преди 1 годинa)
Рейтинг: 7643 | Одобрение: 3903
Портних не е варненец, така че едва ли дори знае къде се намира това място. Не го знам дали има образование въобще някакво този човек. Те му дали цял град да управлява. Какво е работил сложен щото е човек на някой си за шеф на приватизиран хотел от комунизма насам. Не знам дали някога е изкарвал парите си с труд като нормалните хора, а вие го избрахте да взима решения за бъдещето на децата ви. Прости хора сте варненци и заспали
19
7
4udovi6teto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 27671 | Одобрение: 7956
И още нещо, мили Петльо, съкращението на "господин" е "г-н", а не Гн! Ухилен
Валери Станков
38
5
Дедо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 6744 | Одобрение: 3264
E,що да не е адекватен обичния ни кмет,размерите на трапа идеално му пасват, пък и мястото е централно- на метри от прословутата безценна варненскка дупка-остава да помислят за паметна плоча...Съжалявам,неделя е,  малко черен хумор...
19
20
4udovi6teto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 27671 | Одобрение: 7956
И все пак, мили Петльо, побеснелият "сигнализатор" минувач ли е, или читател? Ухилен Щото тая дупка зее не на Гезмето, а в началото на ул. "Михаил Колони". Вече трети ден кукуригаш едно и също. А за голямата Дупка на Главната, която зее вече 40 години, кога? Ангелче
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама