Варненец във Фейсбук: Кмете, спиш ли? Второ строително безумие! Шишковата градинка тръгна към морето!

24.04.2019 / 20:37 17

Денивелацията е повече от очебийна - цели 20 сантиметра под нивото на предишния тротоар, а при проливни дъждове улицата се превръща в плавателен канал.

Водата ще отиде директно в основите на кооперациите по улицата и ще ги подкопае опасно.

Валери Станков, Фейсбук

КМЕТЕ, СПИШ ЛИ?

ШИШКОВАТА ГРАДИНКА ТРЪГНА КЪМ МОРЕТО!

Второ строително безумие във Варна след уникално наклоненото кръгово кръстовище на бул. "Цар Освободител"! Любимата на варненци Шишкова градинка буквално се наклони под ъгъл от 25 градуса и "тръгна" към морето.

Стотици варненци от снощи и днес се дивят на поредната строителна изцепка - под мъдрото ръководство на трима строителни инженери нареждачи на тротоарни павета дадоха такъв уникален наклон на тротоара пред магазин "Оптика" в блок № 16 на ул. "Михаил Колони", че при първия пролетен дъжд основите на блока ще подгизнат във вода, а мазите ще се напълнят.

На моя въпрос дали това може да бъде поправено, например - с изсипване на още пясък за основа на паветата, техническият ръководител на обекта ми отговори:

- Е, ти ся кво искаш? Да го разваляме ли? Нямам намерение да плащам два пъти за тази работа?

На стената на блока ясно се вижда черната ивица, останала от предишния тротоар. А денивелацията е повече от очебийна - цели 20 сантиметра под нивото на предишния тротоар.

Не знам другаде по света някой да реди тротоари с наклон наляво или надясно. Но е безпощадно ясно, че бързането да се "усвоят" едни европейски пари ще води във Варна до нови строителни безумия.

Кмете, спиш ли?

19 април 2019 г. 
гр. Варна, 15, 15 ч. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
3
Чичо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 12998 | Одобрение: 868
Албански малоумен шебек Ухилен
2
18
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188106 | Одобрение: 33856
Плешо, ти си един дебил от село, а ние с г-н Рекорд сме образовани хора. Ти си общак, плебей, с разна тиква и не можеш едно смислено изречение да направиш! И го знаеш прекрасно, затова си толкова комплексиран!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
11
2
Чичо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 12998 | Одобрение: 868
Цветнокож маймунек, ти си подчовек. Ти си го знаеш и това те дразни. Никога няма да станеш пълноценен, защото просто така си роден. Sorry !
18
16
владо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 10350 | Одобрение: 6080
Рекорд, така и не каза по какво си рекордьор- по сръхтъпотия, по перманентен пасивен секс или по политическо проституиране? Имайки предвид писанията ти под статиите, не се учудвам, че не можеш да прочетеш повече от един ред. Явно, приказката "Пиша ти бавно, че и без това не можеш да четеш бързо" е в пълна сила за теб.  Не си прави труда да ме четеш.......и без това мега ниския ти умствен капацитет не позволява да разбереш написаното от мен. Относно предположеното от мен наказание в предния ми пост - не виждам нищо по-праведливо и отговарящо на безумията, извършени в града ни. А и всичко ново е добре забравено старо, ама ти това няма как да го знаеш. Хайде, почвайте да плюете с пасивното си другарче, че налетия партиен материал в устите ви от снощния секс трябва някак да излезе
25
11
владо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 10350 | Одобрение: 6080
Ако "Великите проекти" на смешните ни управници не се изпълняваха във Варна, а в Китай, всичките "компетентни" проектанти, общински и държавни експерти, изпълнители и управници щяха да бъдат убити с камъни на площада. В нито една нормална държава няма да управниците-възложители няма да приемат безумни наклонени кръгови, булевард на вълни, тротоари под наклон и т.н. строителни безумия. Да не говорим, че за стойността на тези проекти, некачественото строителство е очевадно и в нормалните държави изпълнителите щяха да се спукат да плащат неустойки за некачествено и забавено изпълнение. Само, че не и във Варна. Тук има усвояване, без значение какъв е резултата и РЕСТО, заради което изпълнителите са недосегаеми и не им пука. Абе, явно не само Цецо няма кой да го накаже. Вчера много правилно питаха кмета и Бойко Да не би да плащат с дефектни милиони, че приемат дефектни пътища?Но както винаги осраните задници не отговориха, щото въпросите не са удобни и нямат отговор. Пълна неадекватност...............А населението спи и трае да го правят на маймуна и да му източват парите
16
5
Чичо (преди 5 месеца)
Рейтинг: 12998 | Одобрение: 868
Откога подчовеци, арнаутски цигани ще коментират пълноценни граждани ?
6
27
n eXu s (преди 5 месеца)
Рейтинг: 188106 | Одобрение: 33856
Откога разни "варненци" почнаха да разбират повече от държавни/общински експерти? Пияндурникът с голфа знае повече от дипломиран експерт?
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
35
5
666 (преди 5 месеца)
Рейтинг: 15828 | Одобрение: 5168
Аз откога разправям че дебили работят навсякъде из града където има ремонти...
39
9
Наблюдател (преди 5 месеца)
Рейтинг: 8107 | Одобрение: -2323
Хич не му пука на кмета за Варна. Утре си взема шапката и я депутат, я в кметството на София. Доста пари подсигури на ,, Партията" от Варна и ще бъде награден подобаващо. Премиерът цени ,, талантливите, интелигентни   и работни " млади хора. 
38
12
Снайпер (преди 5 месеца)
Рейтинг: 5338 | Одобрение: 2968
целият проект е уникална тъпотия . някой второкласник може го нарисува по добре и да е полезно за хората. това което правят само проблеми ще създава
35
11
Наблюдател (преди 5 месеца)
Рейтинг: 8107 | Одобрение: -2323
Ами тъй е, хубава работа, ....... ама герберска. 
37
13
Снайпер (преди 5 месеца)
Рейтинг: 5338 | Одобрение: 2968
Портних е за пандиз. Безотговорно кметче

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама