Започва безумен проект във Варна, който ще затапи центъра. Стойността е 1,3 милиона лева за 100 метра улица. Ще правят и "водно огледало"

22.01.2019 / 22:01 71

"За мен това авторите на тази глупост са хора, които изобщо не мислят за хората в района, а са правили нещо, което на тях им отърва и им харесва, изгодно им е, а трябва и да се усвояват едни пари", категорични са живущите около Шишковата градинка във Варна.

Стойността на ремонта касаещ около 100 метра улица и чешмата на кръговото буди изумление - близо 1,4 милиона лева.

От днес затворена за движение е ул. „Михаил Колони“ -  между кръговото кръстовище на площад „Екзарх Йосиф“ и бул. „Княз Борис I“ - пространството пред СУ „Св. Климент Охридски“. 

Причината е, че улица „Михаил Колони” ще бъде превърната в нещо като велоалея, която ще е дълга само около 100 метра и няма да има връзка с нито една друга велоалея, което е куриоз в България.

Живущите са масово против проекта, но тях никой не ги е питал за мнение.

Идват и ти затварят достъпа до дома, без да имаш никакво право да си кажеш думата, обяснява варненец.

"Като Вогоните са. Безпародонни и не мислят за хората. Утре могат и от къщите да ни изгонят", смятат местните.

Проектът е безумен, а целта е просто да се усвоят парите, категорични са живущите и работещите в района, които напрактика ще останат тотално без достъп до домовете и дворовете си.

Защо не направят пешеходни бул. "Княз Борис" към Икономическия университет или "Сливница" между Общината и хотел "Черно море", чудят се живущите.

Самото превръщане на улицата в пешехдно пространство би имало смисъл единствено, ако улицата стига до плажа.

Факт е обаче, че долната част ще си остане отворена за коли, така че ефектът е нулев, а парите просто ще бъдат похарчени за едно голямо нищо, което вероятно ще достави удоловствие единствено на хора, които се радват на нещастието на живущите.

Те изразиха опасения относно сигурността на сградите, тъй като голяма част са стари и не е ясно какво би се случило с основите им предвид престоящото прокопаване.

Кой ще носи отговорност, ако се срути сграда заради тези прокопавания?, питат те.

"А и всички виждаме качеството на ремонтите във Варна. Как е възможно никой да не се допита до живущите в района. Идват, затварят ти улицата и няма нито обсъждане, нито нищо. Все едно сме някакви крепостни селяни", посочват хора от района, които са категорични, че ще се противопоставят на проекта в следващите дни.

На практика 

Какво включва той:

Част от проекта за Шишковата градинка, вкл. ул.Михаил Колони към Морската градина

По периферията на кръговото кръстовище на площад "Екзарх Йосиф" ще има места за кратковременно спиране, но не и за паркиране. Пешеходните пътеки ще са повдигнати и на едно ниво с тротоарите. Това в ефира на Радио Варна ръководителят на проектантския екип на архитектурния план за ремонта арх.Жулиан Начев.

Така в района изобщо няма да може да се паркира, тъй като местата напрактика са намалени с около 300. 

"За мен това са хора, които изобщо не мислят за хората в района, а са правили нещо, което на тях им отърва и им харесва", категорични са местните.

Като цяло животът на хората около Шишковата градинка се влоши, тъй като колите на живущите от "Михаил Колони" и "27 юли" се изписаха в съседните малки улички.

За да оправдаят средствата се предвижда с изцяло нова визия да бъде и чешмата с минерална вода. Тя ще е изработена от много издържлив нов вид бетон, ще има няколко чучура, като проектантите предлагат водата да се пуска с настъпване на бутон на земята. Предвидено е ефектно „водно огледало” - водата в него ще се стича вертикално и ще циркулира подобно на декоративните фонтани, за да няма излишен разход, разказа още арх.Начев.

Кръговото кръстовище на Шишковата градинка ще има велоалея, която ще се спуска по ул. "Михаил Колони" към Морската градина. В момента в тази част на ул.”Колони” са начертани паркоместа към синята зона, които ще бъдат преобразувани в двупосочна велоалея, уточни проектантът. Засега други подходи към велоалеята не са предвидени, поради липсата на концепция за изграждането й от страна на общината.

Така ще имаме уникална велоалея от няма и 100 метра, която идва от никъде и води до никъде.

Общата стойност на ремонта е  1 386 500 лв.,  осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж” и съфинансиране от община Варна.

Проектантският екип е в състав арх.Жулиaн Начев, арх.Калоян Димов и изследователят на Стара Варна Християн Облаков.

Живущите са категорични, че дълго ще споменават с благодарности и благословии имената им, както и на техните роднини по права линия и никога няма да ги забравят.

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
11
tonivp (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2207 | Одобрение: 887
Каквото и да се прави  винаги ще има недоволниУхилен
29
8
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 76634 | Одобрение: 36814
Портних е едно да не казвам какво цял живот живял на готово и спускан като парашутист. Първо даже не е варненец да не говорим че май и българин не е. Пуснат като парашутист като момченце да командва приватизирания Шведски хотел, който нашите родители във Варна са строили после пуснат пак като парашутист и с доста съмнителни изборни резултати да се разпорежда със стотици милиони от джоба на варненци и да ги харчи както си сметне за добре. Лошото е че резултатът е трагичен. Милиарди са хвърлени от нашите пари а градът е по-зле отвсякога. Правят се пълни глупости само за да се оправдае усвояването на парите. Теглят кредите на поразия които ние ще плащаме пак и с цялата си наглост лайнярите ще казват на хората, като не им харесва да се изнасят. Абе ей путьовци и по турско не е имало такова дерибействане над обикновените хора. Но всичко се връща един ден
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
10
9
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 76634 | Одобрение: 36814
много надрусани нашмъркани избиратели има в тоя град
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
22
9
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 44948 | Одобрение: 10168
Живущите в този район си преустроиха дворовете и гаражите в по-печеливши постройки и сега няма къде да си паркират таралясниците, след като напълно резонно ги изгониха от кръговото, което си е кръстовище и нямат право да паркират там. Искахте синя зона? Да плащаме. Аз си плащам и нямам проблем. Бутайте магазините и стайчетата под наем, да си правите гаражи.
23
9
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 76634 | Одобрение: 36814
лошото е, че българинът се събужда и озверява чак, когато нещо го засегне лично. даже се радва, когато някой друг е смачкан без значение дали е виновен или не. а истината, че тези хора в общината трябва денонощно да бъдат притискани от гражданите, да има постоянно наблюдение над това, което вършат иначе парите ви просто се изнасят в чужбина със стотици милиони на година и тука нищо няма да остане освен тъпи мутри и кръчми да идват да се напиват лятото утайките от западна европа и русия
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
29
1
владо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 12441 | Одобрение: 6636
усвояване, усвояване, усвояване.................и дълбоко спящо население, което мрънка само в нета, псува кмета ( не, че няма за какво), пие една бира и отново заспива, мислейки си, че е изпълнило гражданския си дълг. Стига сте ревали тук, че ви крадат.  Чрез коментарите  ви в нета нещата няма да се променят, най- малкото, защото управниците знаят, че няма да има последствия за действията им и че всяко чудо е за три дни. Минават трите дни, пускат ви друга статия за да има какво да коментирате, а те си усвояват и въобще не ги интересува какво пишете. Обаче ако излязат 10000 човека пред общината, дали ще се реализират този и още много други безумни проекти, имащи единствената цел да се усвояват  пари? Не знам? Може да пробвате да бъдете гражданско общество, а не безгласни заспали роби.
36
6
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 76634 | Одобрение: 36814
дрисльо, целият град в дупки. няма една нормална улица. водно огледало за 2 милона ще прави невменяемия, а на тая стена клошарите да си простират гащите ли е. пълна кражба е това. не се правете на ударени
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
36
7
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 76634 | Одобрение: 36814
Изроди. Как с всяка мутра се съобразявате и една плочка да преместите, питате за всяко нещо най-големите бандити в града дали позволяват, а обикновените хора ги приемате за крепостни селяни. Ей така е дошъл народния съд. Много ви се събра наглост и безочие. Хората ви мразят до смърт
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
40
5
Варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 76634 | Одобрение: 36814
Порнтих, мишок. Къв си те бе терорист ли си комунист ли си? Как ще правите такава тъпотия и няма да питате никой от хората в района ? За какви се мислите? На кой свят живеете? Утре да дойде някой пред имението ти на Ален Мак и да ти затвори улицата и да ти каже че няма да паркираш в радиус от 1 км какво ще направиш, бе русначе?  Бай Иване глупендер какъв велосипед ще караш на алея дълга 50 метра ? Ясна е работата ви. Някой трябва да ви почне наред в тая община. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама