Кметът на Варна с молба към гражданите: Моля, спазвайте правилата!

11.07.2024 / 12:21 2

Снимка Фейсбук

С фейсбук послание, кметът на Варна Благомир Коцев се обърна с гореща молба към жителите на града. Поводът е безразборно разпиляните купчини боклук около контейнерите.

Под снимка от  варненската ул. "Стефан Караджа" кметът Коцев написа:

"Публикувам тази снимка от днес, от улица Стефан Караджа, в идеалния център на Варна, която ясно показва как не трябва да се прави. Това е само един нагледен пример, но проблемът е повсеместен в града. На тези кашони мястото им е в жълтия контейнер за хартия - нагънати и пресовани така, че да не заемат голям обем. Ако са от заведение, те не трябва да са въобще там, а заведението трябва да има договор с фирма за разделно извозване.

За гражданите - ако жълтият контейнер е препълнен или не побира обема от кашони, изхвърлянето може да стане до контейнерите за битова смет като едрогабаритен отпадък (ЕГО), но в точно определен ден и до 1.5 куб. м. И, разбира се, отново сгънати, максимално пресовани и прилежно поставени в контейнера, за да не заемат място и да не стоят разхвърлени по улицата.

Днес е четвъртък, а денят за изхвърляне на ЕГО за район Одесос е понеделник. Сега ще трябва да отклоним камион до тази точка, извън установения график, което ще се отрази и забави извозването на друго място. Затова, моля, спазвайте правилата.

Напомням ви, че има нов график за изхвърляне на едрогабаритни отпадъци (ЕГО). За всеки район е определен ден от седмицата. Публикувам го отново и лично моля гражданите да го спазват.

 Район "Одесос“ - понеделник

 Район "Приморски“ - вторник

 Район "Младост“ - сряда

 Район "Аспарухово“ - четвъртък

 Район "Владислав Варненчик“ - петък

 Кметство Константиново - понеделник

 Кметство Каменар - вторник

 Кметство Казашко - сряда

 Кметство Звездица - четвъртък

 Кметство Тополи - петък

Имуществото следва да е поставено в непосредствена близост до контейнерите, а не разхвърлено безразборно. Санитарните вещи трябва да са в торба, а кашони и хартии е задължително да бъдат намачкани, накъсани или нарязани на листи и изхвърлени в контейнера.

Максималният допустим обем е до 1,5 куб. м на домакинство.

Благодаря отново на гражданите, които спазват правилата. Битката за ред и чистота продължава и няма да се откажем, докато не постигнем чист и уреден град."За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 141747 | Одобрение: -1828
Ха,ами по колко кофи на семейство се полагат по закон и по колко кофи има? Просто е.
1
0
Burton (преди 1 седмица)
Рейтинг: 18362 | Одобрение: 3097
Кмете, вие също трябва да спазвате правилата. Те не са само за гражданите. Когато кофите са препълнени малко хора правят като мен, да си го носят в багажника, обикаляйки, докато намеря празна кофа. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама