Коментар на читател: Забранете на областния на Варна да продава държавни имоти! Ремонтирайте ги за деца отличници!

25.03.2015 / 12:04 9

Информацията, че областният управител на Варна Стоян Пасев пуска на търг държавни имоти в централната част на града предизвика бурна реакция сред читателите на "Петел" в нашия форум.

Както "Петел" писа, става въпрос за партерен етаж от къща и идеални части от земята на едно от най-апетитните места във Варна на улица „Дръзки”.

Къщата е от 1897 г. и е в доста лошо състояние, но имотът е изключително атрактивен за инвестиция.

Наоколо е пълно с офиси на банки, а наемите са едни от най-високите в града.

Партерният етаж е с площ от 75 квадратни метра, а началната му цена за търга е 47 хиляди лева без ДДС, което е около 643 лева на квадрат. За сравнение в района цените вървят около 850 евро на квадрат, което е близо 3 пъти повече. Разбира се, всичко е изпипано и законно.  Имотът е в плачевно състояние, но пък с него се предлагат и 50 % от всички идеални части.

До решението за продажба се е стигнало наскоро. 

Ето някои от мненията на читателите:

"Наистина е крайно време да забранят продажбата на държавни имоти. има хиляди хора без покрив на главата. Оправете я малко, дайте я за подслон на бедни деца с висок успех в училище. направете нещо за народа си най-после". 

"Евала, имот на пъпа на Варна на цена на 50 квадрата панелка във Владиславово. Наддаването сигурно ще стигне до 49 950 лв..."

Не липсват и призиви да се намеси прокуратурата, въпреки че работата е изпипана юридически.

Разбира се не липсват и защитници на продажбата:

"Къде видяхте далавера, обосновано и с коментар, или само си измисляте? Или само завиждате? Или само се прикривате зад маските си? Ако има нещо незаконно, то подлежи на съдебни дела, преписки, обжалвания и тем подобни. Защото най-лесно е да се плюе и храчи, ама каква полза от това - никаква, никаква, като сте много яки дигнете се да ги пометем, ама де тоз кураж!"

"Поне знаете ли сградата за която говорите? В нея и върху нея още от преди 2000-та година растат ДЪРВЕТА. Мястото е апетитно, но сградата в момента е кръгла нула като стойност. Единствено 50% от поземления имот от 95кв.м. струва нещо. Обаче пък отгоре има два етажа който не се продават. Какво може да направи новия собственик-нищо. Що вдигате тогава врява?"

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Zu (преди 8 години)
Рейтинг: 248 | Одобрение: 98
Забранете на областния
Dji
0
2
Варна (преди 8 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
Спокойно ве стига ревахте. Всичко се прави за хората - за нашите хора
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
3
1
varna (преди 8 години)
Рейтинг: 12264 | Одобрение: 2919
Къде , видяхте далавера?
https://www.youtube.com/channel/UCcNbP1ZRiwsNeeSIBij7-bA?view_as=subscriber

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама