Комисия на общината и РДНСК: На „Кабакум” освен излят бетон има поставени и връзки за ток и вода

28.04.2021 / 16:14 4

Снимка: Снимка Nina Milošević

На плаж „Кабакум” освен излят бетон има поставени и връзки за ток и вода. Това установи комисия от експерти от община Варна , РДНСК и областната администрация.

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев каза:

„Тази година са изтекли на три плажа от „Кабакум“ договорите за концесия. „Кабакум-Юг“ обаче в момента е процедурата, обявена официално на 15 март 2021 година и не е завършила. Докато не привърши процедурата, никой няма право въобще да поставя какъвто и да е поставяем обект върху плажа. Санкциите в такива случаи са отстраняване на обекта и от 2 до 5 хиляди лева е глобата за незаконно строителство върху такава територия“.

Стана ясно, че досегашният концесионер на плажа е намерен.

Оказва се, че той е дал на наемател възможността да постави преместваем обект, макар че няма такова право и до два дни всичко ще бъде премахнато.

След Великден комисията отново ще извърши проверка и тогава ще бъде решено каква санкция да бъде наложена.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Пешо от Виница (преди 1 седмица)
Рейтинг: 68740 | Одобрение: 23960
Варненският административен съд е върнал като негодна преписката, с която главният архитект на града Виктор Бузев е отказал да признае за "търпими" незаконни постройки в имот на Веселин Марешки в Морската градина. Това сочат мотивите към решение на съда, издадено на 14 април т.г. [color=#111111][size=2][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]В продължение на повече от девет месеца местната общинска администрацията не направи абсолютно нищо, за да спре незаконното строителство в имота на Марешки, въпреки сигналите, публикациите в медиите и протестите на граждани. Сега негодната заповед, издадена от главния архитект на града едва на 14 февруари т.г., се оказва само пореден епизод от активното общинско бездействие. С него на бившия председател на Народното събрание на практика беше позволено безпрепятствено да разшири стара сграда и да построи две нови с басейн и алеи в Морската градина на Варна.[/font][/size][/color]
2
0
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 85758 | Одобрение: 38093
може да строи затвор до фитнеса на плажа
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел
4
1
ас (преди 1 седмица)
Рейтинг: 63314 | Одобрение: 16379
марешки бърза да застрой плажа преди да влезе в затвора.
4
0
Варна (преди 1 седмица)
Рейтинг: 85758 | Одобрение: 38093
що не го пишете "плажа който Бойко даде на Марешки" заради едно гласуване там да има кворум
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама