Комисията по безопасност на движението пак умува днес как да забрани автомобилите в Морската градина

05.07.2019 / 09:16 11

Комисията по безопасност на движението към Община Варна ще се събере днес от 10:00 часа, а темата отново е забраната на автомобили в Морската градина, съобщава Moreto.net.


Този път на комисията се очаква да присъстват и бъдат изслушани представители на собственици на имоти и търговски обекти в Морската градина, които настояват за автомоблен достъп до тях и са против спирането на колите в парка.

Припомняме, на предишното заседание на комисията, провело се в началото на седмицата, бе взето решение ограничителните мерки за достъп на МПС в парка да се осъществят с промяна в Генералния план за организация на движението на територията на община Варна. 

Подходът е изцяло нов и не се базира на кметски заповеди, които практикаата показва, че лесно бъдт оборвани в съда.

След промяна на Генералния план за организация на движението, би следвало да бъдат поставени забранителни знаци на входовете на парка, които да спират движението на автомобили. 

Какво обаче ще се случи, тепърва ще стане ясно. Дали ще се намери решение, което да удовлетвори както собствениците на имоти в парка, така и гражданите желаещи да бъде спряно движението в Морската градина, тепърва ще стане ясно.

"Мотивирани сме да търсим законосъобразно решение, с което да ограничим достъпа на автомобили в парка, защото това е тема от огромен обществен интерес. И в тези свои действия сме последователни още от 2013 г., когато кметът издаде забранителните заповеди и се произнесе съдът", заяви на предишното заседание на комисията зам.-кметът Тодор Иванов.

Припомняме, причина за новата вълна протести и искане за спиране на МПС в парка, стана инцидентът на паркинг в Морската градинаа, при който бе премазано 5-годишно дете.

На последното заседание на Комисията по пътна безопасност участваха заместник-кметовете Тодор Иванов, Христо Иванов, Коста Базитов и Пламена Маринова, експерти от дирекциите „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“, „Управление на сигурността и контрол по обществения ред“, „Образование и младежки дейности“ към Община Варна, представители на сектор „КАТ - Пътна полиция“, „Областно пътно управление“, районните кметства и неправителствените организации „Карай умно, искам живот“, велоклуб „Спартак“ и „Варна диша“. 

Приопмняме, над 200 варненци се събраха в неделя вечер на протест пред Община Варна с искане за пълна забрана на достъпа на автомобили в Приморски парк.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
5
стоян (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4478 | Одобрение: -8737
Кво стана - два дена умуват? Нещо? Що се занимават с такива неща тия
6
6
Mercenary (преди 1 годинa)
Рейтинг: 45117 | Одобрение: 10197
Да им направят един паркинг на собствениците, на който да си оставят автомобилите и да си ходят оттам пеша до дома. Здравословно е.
12
3
khm (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43087 | Одобрение: 16252
Да го духат собствениците на имоти там! Никой не ги държи насила да живеят в Морската ама седят и квичат щото са тъпи снобари и е "престижно" да се праскаш, че живееш там. Толкоз им е акъла ама това е друга приказка.
6
1
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 50798 | Одобрение: 14453
петково кой ти спазва ограничението за скорост???
13
7
петково (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3205 | Одобрение: -140
Ако не могат да ги забранят, да наложат ограничение на скоростта до 5 км/ч.
15
5
Blue hills (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28988 | Одобрение: 12773
Да изгонят половината служители хрантутници и гласоподаватели на гроб от общинката и ще видите как останалите ще се стреснат и ще започнат да бачкат. Ние ги храним.
10
4
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 50798 | Одобрение: 14453
аха значи магат да си затварят пешеходни патеки бес проблем ама когато заегнат интересите на герб се сабира съвещание.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама