Консулът ни в Хага събирал такса "Коронавирус"! Външно го освободи веднага

07.04.2020 / 16:34 8

Сн.: МВнР

Консулът ни в Хага сътвори нечуван скандал, а службата му - прекратена, след като бе разобличен, че е събирал незаконно "такса коронавирус" за услуги в посолството. Тарифата била по 5 евро за българи и по по 10 евро - за нидерландци. Това съобщиха от пресцентъра на Външното ни министерство. Заради недопустимото поведение на дипломата, външният министър Екатерина Захариева го отзова. По нейна заповед задграничната командировка на Свилен Илиев, завеждащ консулската служба в посолството ни в Хага, Кралство Нидерландия, е незабавно прекратена.

"Причината е, че той събира незаконно „такса“ коронавирус от посетителите в консулската служба на посолството: по пет евро за български граждани и десет евро за нидерландски и други граждани", обясниха от МВнР.

„Това поведение е напълно несъвместимо с българската дипломатическа служба и не може да бъде толерирано по никакъв начин. Благодаря на всички служители на МВнР, които денонощно са на разположение на българските граждани във всички точки на света“, каза Екатерина Захариева.

Според Закона за държавните такси (ЗДТ), парични суми се събират от органите на съдебната власт, от другите държавни органи и бюджетни организации в размери, определени с тарифи, одобрени от Министерския съвет.

Таксите за предоставяне на административни и консулски услуги от страна на МВнР в задграничните представителства са определени в Тарифа №3 по ЗДТ. В тази тарифа не е предвидена възможност за събиране на друг тип такси, освен изрично предвидените в нея, а съгласно ЗДТ „недължимо платени такси се връщат по искане на заинтересованата страна“.

Спрямо консула Свилен Илиев ще бъде образувано дисциплинарно производство. Поискани са и обяснения от посланика ни в Кралство Нидерландия Румен Александров.

Сигнали за корупция може да изпращате към Инспектората на МВнР на телефон +359 800 16 070, на мейл inspectorat@mfa.bg , както и чрез сайта на министерството.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 198782 | Одобрение: 15732
То гнилото беше в Дания едно време....но то гнилото по герберасите си ходи.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
1
Пешо от Виница (преди 1 годинa)
Рейтинг: 68692 | Одобрение: 23937
Напълно съм съгласен с "Чака-рака" Каква наглост?! В това време на мор, някой  показаха паст на звяр. И това е лицето на държавата ни....Нещо има гнило в посолството ни в Нидерландия....Гняв
1
4
gperoto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 218
Тоя наглец трябва сега да влезе в пандиза поне за 5 години и да му скъсат халката.
1
2
чака-рака (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5178 | Одобрение: 1373
жалка работа на този човек му е предоставен държавният печат така да се каже  каквото и да му се случи е малко..той може да легализира и терористи от идил при това положение..работи без контролно и за себе си..марш в затвора 
1
3
Чичо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 43430 | Одобрение: 6575
Поредната герберстка калинка която се е осрала.
2
1
чака-рака (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5178 | Одобрение: 1373
колко тъп трябва да си да не знаеш че съществува интернет и след 30 минути ще знаят всички..или понеже на този глупак холандското правителство му гарантира че ще го вкарат в болницата по спешност ако се наложи..той реши да отвори частен бизнес..вкарайте го в затвора незабавно..за нарушаване на морала по време на извънредно положение 
5
2
12321 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18504 | Одобрение: 5264
Loshia, вземи пример от тежката артилерия Деса свирката... Свиркай и ти...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама